Nyhet
Publicerad 2016-10-28
Uppdaterad 2018-04-06 11:10

Bernt Johansson på Holms trävaror hade en hel del som han ville framföra till kommunchef Jenny Nolhage när hon besökte företaget under torsdagen.

Bernt Johansson visar kommunchef Jenny Nolhage runt på Holms trävaror.
Bernt Johansson visar kommunchef Jenny Nolhage runt på Holms trävaror.Det var inte bara Bernt Johansson som fick besök under torsdagen. Flera andra företag fick också besök när kommunstyrelsens politiker och kommunchef Jenny Nolhage gjorde företagsbesök runt om i kommunen.
- Jag tycker att det är jättebra att ni kommer ut och ser vad som händer inom näringslivet i Sala. Det är viktigt att du och politikerna engagerar er i företagsfrågor och får en inblick i våra villkor, säger Bernt Johansson till Jenny Nolhage under rundvandringen på företaget.
Holms trävaror har en anrik lokal företagshistoria. Företaget grundades i Ransta på 1920-talet och 1990 tog Bernt Johansson över. I dag har företaget 20 anställda i Sala och kunderna finns inom industrin, byggvaruhandeln och skolorna.

En utmaning som Bernt Johansson delar med flera företag är kompetensförsörjningen.
- Jag har nyligen anställt två personer men det är inte lätt att hitta människor som kan trä. Det är givetvis olika för olika tjänster men jag tror att det är tufft för många företag i Sala att hitta människor med rätt kompetens, säger Bernt Johansson.
Under samtalet med Jenny Nolhage så poängterar Bernt Johansson också vikten av fler bostäder.
- Vi måste ha fram fler bostäder i Sala kommun. Det måste byggas bostäder av alla typer och här har kommunen en jätteviktig uppgift att ta fram mark och finna attraktiva områden som det kan byggas på. Det är viktigt ur ett rekryteringsperspektiv men också ett villkor för att Sala ska kunna växa, säger Bernt Johansson.

Kommunchef Jenny Nolhage menar att sådana här besök i företagarnas vardag är viktiga.
- Jag är jätteglad för att företagen tar sig tid till våra besök. Det är så viktigt för oss att ha den här dialogen med företagarna. Vi får med oss mycket hem som är viktigt i vårt fortsatta arbete, säger Jenny Nolhage.

 

Text: Camilla Röjerås

 


 

Relaterade tjänster