StartPraktiksamordning för APL/LIA
Informationstjänst
Publicerad 2024-02-08
Uppdaterad 2024-02-08 08:58

Samordningsenheten samordnar praktikplatser för elever i första hand för Vård- och omsorgscollege samt för elever från lärlingsutbildningar. Vid mån av plats kan även andra elever tas emot.

Föreningen Vård- och omsorgscollege är en samverkansform mellan arbetsliv, utbildningsanordnare och fackliga organisationer inom vård- och omsorgsområdet. Sala kommun ingår i Vård- och omsorgscollege tillsammans med länets nio andra kommuner och Region Västmanland.

Olika praktikformer

Praktik för dig som student ska sökas via skolan. Vi erbjuder praktik i form av:

  • Arbetsplatsförlagt lärande (APL) och Lärling – gymnasiet och vuxenutbildning
  • Lärande i arbete (LIA) – yrkeshögskolan

KLiPP

Klinisk praktikplacering (KLiPP) är ett administrativt verktyg för utbildningsplatser inom Sala kommun. I KLiPP reserverar samordningsenheten platser inom vård- och omsorgs verksamheter för att utbildningsanordnare därefter på ett enkelt sätt ska kunna placera elever och studenter i verksamheterna.

För dig som är utbildningsanordnare för APL/LIA

Den som ansvarar för skolornas APL/LIA skickar förfrågan om platser för de studerande. Utbildaren ansvarar även för att informera de studerande om vilka rutiner och regler som gäller samt det egna ansvaret inför praktikperioden. 

Praktikförfrågan APL- och LIA-platser

Skolorna ska skicka sin praktikförfrågan till samordningsenheten senast den 15 april för höstterminen respektive den 15 oktober för vårterminen. 

Skicka praktikförfrågan

Kontaktuppgifter till praktiksamordnare

Madeleine Linevik och Monica Engwall

e-post: voo.samordningsenheten@sala.se

Praktiksamordnare, Madeleine Linevik och Monica Engwall
voo.samordningsenheten@sala.se

Relaterade tjänster