StartKommunfullmäktiges möte den 31 oktober 2022 - Vad som bestämdes i oktober
Informationstjänst
Publicerad 2023-10-06
Uppdaterad 2023-10-06 07:56

I oktober hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus. Det här var första mötet efter att det varit val i Sverige och i kommunen. Det var många nya politiker på mötet.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Ålderspresidenten, det vill säga den som varit politiker längst i kommunfullmäktige, började mötet.

Sedan valde kommunfullmäktige vem som ska vara ordförande i kommunfullmäktige den här mandatperioden. Den nya ordförande heter Emil Andersson Bleckert och han är socialdemokrat (S). 

Kommunfullmäktige valde också förste och andre vice ordförande, som är ordförande om Emil Andersson Bleckert inte är på plats. Första vice ordförande blev Eva Åberg och hon är socialdemokrat (S). Andre vice ordförande blev Andreas Andersson och han är sverigedemokrat (SD). 

Att det kommer nya politiker i valberedningen samt nya gruppledare för vissa partier. Att Per-Olov Rapp blir andre vice ordförande i utbildning- och arbetsmarknadsnämnden. 

Att godkänna Sala kommuns delårsrapport för år 2022. En delårsrapport sammanfattar kommunens ekonomi för ett halvt år. Sala kommun har inte bra ekonomi och försöker spara pengar.

Att politiska partierna som jobbar i kommunfullmäktige ska få partistöd. Partistöd är pengar som partierna får för att kunna jobba politiskt. 
 

Relaterade länkar