StartKommunfullmäktiges möte den 26 september 2022 - Vad som bestämdes i september
Informationstjänst
Publicerad 2023-10-05
Uppdaterad 2023-10-05 11:09

I september hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att det kommer nya lekmannarevisorer till Sala-Heby Energis bolag, att det blir en ny nämndeman i Västmanlands tingsrätt och en ny revisor i kommunrevision.

Att ändra i ett dokument som heter Handlingsprogram för skydd mot olyckor. I dokumentet står det hur Sala kommun ska göra för att det inte ska bli så många olyckor i kommunen. Det är Räddningstjänsten som har skrivit dokumentet. Alla kommuner i Sverige måste skriva det här dokumentet. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida.

Att det blir nya avgifter för sopor från januari 2023. Det är VAFABMiljö som har ändrat dokumentet Avfallstaxa. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida.

Att Sala kommun får ett nytt dokument som heter IT-policy. I det dokumentet står det hur Sala kommun ska göra så det är säkert med datorer och internet. Det är IT-enheten som har skrivit dokumentet. Du kan läsa hela dokumentet på Sala kommuns hemsida.

Till det här mötet lämnades två nya medborgarförslag in. Ett medborgarförslag är ett förslag ifrån någon som bor i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. Ett förslag handlar om att bygga en boulebana på torget. Politikerna vill att Sala kommun ska göra som det står i medborgarförslaget. Nu ska kommunens kontor arbeta för att bygga en ha en boulebana på Torget om det går. Det andra förslaget handlar om att skriva en handlingsplan för identifikation av stöd för särskilt begåvade elever. Nu ska kommunens kontor undersöka om det går att göra som det står i förslaget. Sedan bestämmer kommunfullmäktige om Sala kommun ska göra detta. 

Mötet slutade med att kommunfullmäktiges ordförande Carola Gunnarsson som är centerpartist (C) sammanfattade den gångna mandatperiodens arbete. Vid nästa möte med kommunfullmäktige är det många nya politiker.

Relaterade länkar