StartKommunfullmäktiges möte den 30 maj 2022 - Vad som bestämdes i maj
Informationstjänst
Publicerad 2023-10-05
Uppdaterad 2023-10-05 10:58

I maj hade kommunfullmäktige möte i Sala Folkets Hus. Mötet började med att politikerna fick fakta om Salabostäder.

Här är några saker politikerna bestämde på mötet:

Att det kommer nya politiker till kommunrevisionen, valnämnden, kommunstyrelsen, bygg- och miljönämnden, vård- och omsorgsnämnden och tingsrätten.

Att ändra vad det kostar för företag och privatpersoner att ansöka om att gräva i kommunens mark. Kommunen har också ändrat vad det kostar att få hjälp med trafikanordningsplaner. Den innehåller fakta om ett vägarbete och hur det ska märkas ut.  

Att bifalla flera medborgarförslag som handlar om arbetsresor till och från daglig verksamhet i Sala kommun. Det betyder att politikerna vill att Sala kommun ska göra som det står i medborgarförslagen. Nu ska kommunens kontor bland annat arbeta för att det ska bli samma kostnad för alla när man ska åka till och från daglig verksamhet och att alla fordon är handikappanpassade. 

Att bifalla medborgarförslaget om höjd habiliteringsersättning för daglig verksamhet. Det betyder att politikerna vill att Sala kommun ska göra som det står i medborgarförslaget. Nu ska kommunens kontor arbeta för att det ska bli höjd habiliteringsersättning, det vill säga mer pengar när man arbetar på daglig verksamhet.

Till det här mötet lämnades ett nytt medborgarförslag in. Ett medborgarförslag är ett förslag ifrån någon som bor i Sala kommun på saker man skulle kunna göra för att det ska bli bättre att bo i kommunen. Det här förslaget handlar om att man vill göra det enkelt och lagligt att rädda bra mat. Det är bra för miljön och kommunen kan spara pengar. Politikerna vill att Sala kommun ska göra som det står i medborgarförslaget. Nu ska kommunens kontor arbeta för att enkelt och lagligt rädda bra mat om det går. 

Relaterade länkar