StartSjälvserviceSommarläger - Bokning
Självservice
Publicerad 2024-06-26
Uppdaterad 2024-06-28 13:10

Krav för e-tjänst:

 • BankID
 

Om tjänsten

Sommarläger 2024 anordnas under veckorna  25, 26, 31, 32 och 33. Under vecka 17 kommer alla barn som går på mellanstadiet att få sommarens lägerprogram. Det delas ut i samtliga kommunens skolor. Sala kommun har som mål att erbjuda ett så brett lägerutbud som möjligt. Lägerbeskrivningar hittar du under "Läger 2024". 

Max ett (1) läger per barn. Samtliga läger har ett begränsat antal deltagare och det är först till kvarn som gäller. Finns det fortfarande lediga platser kvar efter sista bokningsdatum kommer det finnas möjlighet att boka in ditt barn på fler läger. 

Läger

Här hittar du information om alla våra läger.

Observera: Danslägret kommer att anordnas v.32 (feltryck i folder). 

 


Vattenskoj
V​​​attenskoj är ett av våra mest populära läger år efter år. Fem veckor finns att välja på den här gången. Räkna med blöta dagar med bad, vattenkrig, tävlingar och utmaningar både i vatten och på torra land. Vi besöker olika badplatser och andra miljöer i och runt Sala. Simkunnighet är ett krav.

 • Anordnas vecka 25, 26, 31, 32 och 33.

Sala 400 år - Jubileumsläger
Eftersom Sala fyller 400 år i år så har vi naturligtvis skapat ett alldeles speciellt jubileumsläger för att fira! Här har vi plockat det bästa från många av våra tidigare uppskattade läger som bland annat Äventyr, Fångarna på Täljstenen och Bäst i Test. Det blir lek och tävlingar, klurigheter och utmaningar. Vi kommer bland annat att besöka en del av vår stads lite mer hemliga smultronställen, besöka blåljuspersonal, testa hur bowling såg ut för 100 år sedan samt tillverka en tidskapsel för stadens invånare att öppna på 500-års jubileet. Dessutom kommer hela lägret att utgå från ett äkta cirkustält!

 • Anordnas vecka 25, 26, 31, 32 och 33.

Sommarkockarna
Lägret där vi kokar ihop massa recept och bakar ihop minnen för framtiden. Prisbelönta kockar från Sala kommun lär ut och handleder framtidens eventuella mästerkockar. Självklart tar vi pauser med andra aktiviteter medan dagens mästerverk jäser. Kanske hinner vi med lite bad och studiebesök också.

 • Anordnas vecka 25.

Vattnets hjältar
Kanske blir du Salas nästa hjälte? På detta läger lär vi ut allt runt vattensäkerhet, livräddning och HLR. Detta varvas med bad, lekar och annat skoj som hör sommaren till. Under veckan går vi igenom flera olika scenarier där våra kunskaper sätts på prov.Vi avslutar hela veckan med en livräddningskurs. Lägret för dig som vill blanda lek med kunskap!

 • Anordnas vecka 25. 

Jonglering och cirkus
Gillar du cirkus? Är du nyfiken på att prova på olika sorters jonglering med bollar eller käglor och lära dig tricks med stavar och rep? Vill du vara en del av cirkusgruppen? Detta blir en upplevelserik vecka! Du kan skapa dina egna bollar och stavar, lära dig att jonglera och testa mycket annat som hör cirkuskonsten till. Under veckan kommer vi att blanda cirkusprojektet med lek, upplevelser och bad.

 • Anordnas vecka 25. 

Djur och natur
Tycker du att sommaren ska spenderas ute i naturen? Gillar du att träffa djur och att få uppleva livet både på gårdar och i skogen? Då ska du gå på Djur och natur lägret! Här blandar vi äventyr i skog och mark, grillning, strapatser och kanotfärder med att träffa djur av alla de sorter, både tama och mer exotiska varianter.

 • Anordnas vecka 26. 

Data och spel
Vill du lära dig att koppla ihop ett nätverk? Kanske testa på enklare programmering eller spela konsolspel? Oavsett vad så vet vi att alla e-sportsintresserade kommer att ha något kul att göra på detta läger. Det blir inte bara spel under veckan utan vi kommer bland annat att prata om klimatet på nätet och om vädret utomhus tillåter även att bada. Alla deltagare tar med sin egen dator till detta läger.

 • Anordnas vecka 26. 

Tjejläger
Ett läger för de som identifierar sig som tjejer och ickebinära. En vecka full med häftiga aktiviteter. Vi siktar på brandövningar tillsammans med räddningstjänsten, kanotpaddling, spa-dag, utmaningar, tävlingar, lekar och mycket annat. Självklart badar vi om vädret tillåter.

 • Anordnas vecka 32 och 33. 

Dans
Gillar du att dansa och uppträda på scen? Eller har du alltid drömt att få prova det? Då är det här lägret för dig! Denna vecka har du chansen att få testa på hur det är att uppträda på en scen, lära dig olika dansstilar och träffa nya vänner med samma intresse.

 • Anordnas vecka 32. 

 

Bokning

Bokningen är öppen 2 maj - 17 maj. En bekräftelse skickas via e-post och/eller SMS till dig i samband med att du slutfört din bokning. Behöver du hjälp att boka ett läger är du välkommen att höra av dig till 0224-74 78 52 eller sommarlager@sala.se

Avbokning

Avbokning ska ske senast två (2) veckor innan ditt läger startar. Detta görs genom att:

 1. Logga in på "Mina sidor".
 2. Klicka på "Mina bokningar".
 3. Klicka på "Visa bokning".
 4. Klicka på "Avboka tid". 

I samband med avbokning skickas en bekräftelse via e-post och/eller SMS till dig och till ansvarig personal för sommarläger. Behöver du hjälp att avboka ditt läger du välkommen att höra av dig till 0224-74 78 52 eller sommarlager@sala.se

Bra att veta

Lunch serveras på alla läger. Ingen frukost eller mellanmål kommer att serveras så vi rekommenderar att barnen tar med eget mellanmål.

Kravet på simkunnighet innebär att kunna doppa huvudet under vatten samt att kunna simma minst 200 meter på djupt vatten.

Sala kommuns läger är så kallade dagläger och pågår måndag-fredag, klockan 9-16, om inget annat anges. Alla läger utgår första dagen från Täljstenen. Vidare samlingsplatser presenteras för respektive läger första dagen. 

Under lägren är samtliga deltagare försäkrade genom Sala kommun. 

Fredag 16 augusti kl.18-20 (v.33) anordnas ett disco för alla som har deltagit på något av våra sommarläger. Discot anordnas i cirkustältet i stadsparken. Biljetter delas ut på första lägerdagen på varje läger. 

 

 Inblick sommarläger 2024

Sommarkockarna 2024 blev en riktig succé, där 12 ungdomar i åldern 10–12 år, tillsammans med tre kockar under fyra dagar, fått laga mat såväl inomhus i hemkunskapssal som utomhus på Muurikka över öppen eld, varvat med bad och utomhuslekar.

Under veckan har ungdomarna bakat scones och kakor, lagat mat utomhus på en Muurikka, filéat och gravat lax och lagat en trerätters lunch. Ungdomarna har gjort ett extremt bra jobb. De visade ett otroligt engagemang, ställde relevanta frågor, lärde sig om olika tillvägagångssätt, men viktigast av allt, de har samarbetat och haft kul.

Ungdom filéar en lax. Ungdomar lagar mat utomhus.​​​​

Villkor

Sommarläger vänder sig i första hand till barn och elever i mellanstadiet (årskurs 4-6) och som är folkbokförda i Sala kommun. 

Avgifter

Sommarläger 2024 är kostnadsfria för alla lägerdeltagare!

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se

Relaterade tjänster

Relaterade kategorier