StartSjälvserviceSommarläger - Bokning
Självservice

Sommarläger - Bokning

Publicerad 2021-07-19
Uppdaterad 2021-07-19 08:10
Bokning av sommarläger öppnar under våren 2022

Om tjänsten

Sommarläger 2021 anordnas under veckorna  29, 30, 31 och 32. Under vecka 12 kommer alla barn som går på mellanstadiet att få sommarens lägerprogram. Det delas ut i samtliga kommunens skolor. Sala kommun har som mål att erbjuda ett så brett lägerutbud som möjligt. Lägerbeskrivningar hittar du under "Läger 2021". 

Max ett (1) läger per barn. Samtliga läger har ett begränsat antal deltagare och det är först till kvarn som gäller. Finns det fortfarande lediga platser kvar efter sista bokningsdatum kommer det finnas möjlighet att boka in ditt barn på fler läger. 


Sport och Utmaningar
Gillar du att vara aktiv? Testa allt från bollsporter till friidrott? Lösa kluriga utmaningar och tävla både på egen hand och i lag? Då ska du söka till sport och utmaningar i sommar!

Anordnas vecka 29, 30, 31, 32.

Friluftsläger
På detta läger kommer vi att vara i naturen, vandra, göra upp lägereldar, fiska och testa annat 
som hör friluftslivet till. Låter det som något för dig? Iså fall ska du söka till Friluftslägret.

Anordnas vecka 29, 30, 31, 32.

Vattenaction
Lägret för dig som gillar vatten helt enkelt! En vecka med bad, paddling, vattenkrig och allt däremellan. En hel del lek kommer även att ingå under veckan.

Anordnas vecka 29, 30, 31, 32.

Extremsport
Lägret för dig som gillar lite extremare aktiviteter. Under veckan kommer du bland annat att få prova freerunning, skateboard, kickbike och BMX. För dig som vill utmana sig själv lite extra ordnar vi årets extremsportläger.

Anordnas vecka 29. 

Data & Tv-spel
Är du nästa Crue eller Rekkles? Eller vill du lära dig att koppla ihop ett nätverk? Kanske testa på enklare programmering eller spela konsolspel? Oavsett vad så vet vi att alla e-sportsintresserade kommer att ha något kul att göra på detta läger. Det blir inte bara spel under veckan utan vi kommer bland annat att prata om klimatet på nätet och om vädret tillåter bada. 

Anordnas vecka 30. 

Dans & show
Gillar du att dansa och uppträda på scen? Eller har du alltid drömt att få prova det? Då är det här lägret för dig! Denna vecka har du chansen att få testa på hur det är att uppträda på en scen, lära dig olika dansstilar och kanske sjunga?

Anordnas vecka 31. 

Skapandeläger
På detta läger kommer du att få utlopp för din kreativa sida. En färgrik vecka där du bland annat kommer att få prova på olika målartekniker, skapa i lera och att göra om kläder. Under veckan kommer vi att blanda skapande med utflykter och bad.

Anordnas vecka 32. 

Bokning

Bokningen är öppen 31 mars - 1 juni. En bekräftelse skickas via e-post och/eller SMS till dig i samband med att du slutfört din bokning. Behöver du hjälp att boka ett läger är du välkommen att höra av dig till 0224-74 78 52 eller sommarlager@sala.se

Avbokning

Avbokning ska ske senast två (2) veckor innan ditt läger startar. Detta görs genom att:

  1. Logga in på "Mina sidor".
  2. Klicka på "Mina bokningar".
  3. Klicka på "Visa bokning".
  4. Klicka på "Avboka tid". 

I samband med avbokning skickas en bekräftelse via e-post och/eller SMS till dig och till ansvarig personal för sommarläger. Behöver du hjälp att avboka ditt läger du välkommen att höra av dig till 0224-74 78 52 eller sommarlager@sala.se

Bra att veta

Vi följer dagligen informationen från Folkhälsomyndigheten och håller tummarna för att årets läger ska kunna genomföras. Alla årets läger är förlagda till de sista veckorna på lovet för att om möjligt öka chanserna att kunna genomföras på ett så bra sätt som möjligt. Vi jobbar hela tiden med planeringen för att göra lägren så säkra som det går, mindre grupper, planerade mattider, delade samlingsplatser vid lämning och vid hämtning, aktivitetsplatser som inte kolliderar med andra grupper, transporter, med mera.

Viktigt i år är att alla som söker håller kontinuerlig uppsikt på sina mail/sms då vi fortlöpande kommer informera om läget för årets genomförande. Kommer det nya direktiv från Folkhälsomyndigheten kommer vi självklart att följa dem oavsett hur nära inpå lägren de kommer. Håll utkik!

Lunch serveras på alla läger. Ingen frukost eller mellanmål kommer att serveras så vi rekommenderar att barnen tar med eget mellanmål.

Kravet på simkunnighet innebär att kunna doppa huvudet under vatten samt att kunna simma minst 200 meter på djupt vatten.

Sala kommuns läger är så kallade dagläger och pågår måndag-fredag, klockan 9-16, om inget annat anges. Alla läger startar första dagen på Lärkan.

Under lägren är samtliga deltagare försäkrade genom Sala kommun. 

Villkor

Sommarläger vänder sig i första hand till barn och elever i mellanstadiet och som är folkbokförda i Sala kommun. 

Avgifter

Sommarläger 2021 är kostnadsfria för alla lägerdeltagare!

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se