StartSjälvserviceSommarläger - Bokning
Självservice
Publicerad 2022-04-07
Uppdaterad 2023-02-28 14:08
Bokningen öppnar 26 april 2023, klockan 18.30
 

Om tjänsten

Sommarläger 2022 anordnas under veckorna  24, 25, 26, 30, 31 och 32. Under vecka 14 kommer alla barn som går på mellanstadiet att få sommarens lägerprogram. Det delas ut i samtliga kommunens skolor. Sala kommun har som mål att erbjuda ett så brett lägerutbud som möjligt. Lägerbeskrivningar hittar du under "Läger 2022". 

Max ett (1) läger per barn. Samtliga läger har ett begränsat antal deltagare och det är först till kvarn som gäller. Finns det fortfarande lediga platser kvar efter sista bokningsdatum kommer det finnas möjlighet att boka in ditt barn på fler läger. 


Fiskeläger
Vårt läger för de fiskeintresserade. Vi metar och kastar. Räkna med att dra upp allt från abborre till ädelfisk. En hel vecka ute vid vatten. Lär dig nya knep och grepp för att få fisken att nappa.

 • Anordnas vecka 24.

Data och TV-spel
Vill du lära dig att koppla ihop ett nätverk? Kanske testa på enklare programmering eller spela konsolspel? Oavsett vad så vet vi att alla e-sportsintresserade kommer att ha något kul att göra på detta läger. Det blir inte bara spel under veckan utan vi kommer bland annat att prata om klimatet på nätet och om vädret tillåter bada.

 • Anordnas vecka 24.
 • Övernattning.

Spöken och väsen
På det här lägret bör man inte vara lättskrämd. Vi undersöker det övernaturliga och kanske träffar vi på den ande eller ett troll under veckan. Vi gör utflykter till kusliga slott och andra läskiga platser. Eller så provar vi på en seans. Anmäl dig och följ med ut i det okända.

 • Anordnas vecka 24.
 • Övernattning

Vattenskoj
Lägret för dig som gillar vatten helt enkelt! En vecka med bad, paddling, vattenkrig och allt däremellan. En hel del lek kommer även att ingå under veckan.

 • Anordnas vecka 24, 25, 31 och 32. 

Djur och natur
Sommaren är perfekt för utomhusliv och på detta läger blir det mycket av den varan. Vi spanar efter var naturen i stan håller hus men det oss också ut på landet. Det blir bondgårdsbesök och närkontakt med djur, men vi glömmer inte bort att leka och bada.

 • Anordnas vecka 25 och 32. 

Lajvläger
Tillsammans skapar vi en annan värld. Vi kliver in i en helt annan miljö och ger oss ut på äventyr. Vi börjar med att utrusta oss för vårt äventyr som sedan leder oss vidare. Ett läger med levande rollspel där berättelser och karaktärer kommer till liv. Årets tema: Zombielajv! 

 • Anordnas vecka 25. 

Skapandeläger
På detta läger kommer du att få utlopp för din kreativa sida. En färgrik vecka där du bland annat kommer att få prova på olika målartekniker, skapa i lera och att göra om kläder. Under veckan kommer vi att blanda skapande med utflykter och bad.

 • Anordnas vecka 25. 

Galna veckan
Sommarlägrens motsvarighet till pytt-i-panna! Här kan vad som helst hända. Vi blandar och ger av det bästa från alla övriga läger. Vi lovar ingenting, men chansa och vi kan garantera att du får en rolig vecka där du ena dagen kan få uppleva ett strapatsrikt naturäventyr för att nästa finna dig tävlandes i galna utmaningar du inte trodde fanns. Ingen dag är den andra lik!

 • Anordnas vecka 26 och 30. 

Vildmarksläger
Vill du testa att bo en natt i tält på en ö? Eller paddla kanot och upptäcka ställen du aldrig varit på? Då är vildmarkslägret perfekt för dig. Vi kommer lära oss göra upp eld, bygga vindskydd och röra oss runt i skog och mark. Kanske bygger vi en flotte och flyter runt på sjöar och vattendrag? Ute i naturen blir det självklart tid för bad och roliga lekar, och du kommer garanterat få nya kompisar!

 • Anordnas vecka 31. 
 • Övernattning

Tjejläger
Ett läger som bara de som identifierar sig som tjejer och ickebinära kan söka! En vecka full med häftiga aktiviteter. Vi siktar på brandövningar tillsammans med brandkåren, vattenaction, strapatser i skog och mark, tävlingar, och mycket annat.

 • Anordnas vecka 31. 
 • Övernattning

Bäst i test
Hur högt torn skulle du kunna bygga av badankor utan att använda händerna? Ett helt nytt läger för i år med inspiration från ett visst populärt TV-program. Vi ger oss på mängder av uppdrag och tester för att testa oss själva och hur vi arbetar i grupp. Ett läger i tävlingsform, självklart varvat med lek, bad och spel. 

 • Anordnas vecka 31. 

Dans och show
Gillar du att dansa och uppträda på scen? Eller har du alltid drömt att få prova det? Då är det här lägret för dig! Denna vecka har du chansen att få testa på hur det är att uppträda på en scen, lära dig olika dansstilar och träffa nya vänner med samma intresse. 

 • Anordnas vecka 32. 

Extremsport
Lägret för dig som gillar lite extremare aktiviteter. Under veckan kommer du bland annat att få prova freerunning, skateboard, kickbike och BMX. För dig som vill utmana sig själv lite extra ordnar vi årets extremsportläger.

 • Anordnas vecka 32. 

Bokning

Bokningen är öppen 20 april - 20 maj. En bekräftelse skickas via e-post och/eller SMS till dig i samband med att du slutfört din bokning. Behöver du hjälp att boka ett läger är du välkommen att höra av dig till 0224-74 78 52 eller sommarlager@sala.se

Avbokning

Avbokning ska ske senast två (2) veckor innan ditt läger startar. Detta görs genom att:

 1. Logga in på "Mina sidor".
 2. Klicka på "Mina bokningar".
 3. Klicka på "Visa bokning".
 4. Klicka på "Avboka tid". 

I samband med avbokning skickas en bekräftelse via e-post och/eller SMS till dig och till ansvarig personal för sommarläger. Behöver du hjälp att avboka ditt läger du välkommen att höra av dig till 0224-74 78 52 eller sommarlager@sala.se

Bra att veta

Vi följer information från Folkhälsomyndigheten. Vid förändringar som kan påverka årets sommarläger ansvarar vi för att informera de som berörs. Håll därför gärna kontinuerlig uppsikt på mejl/SMS.

Lunch serveras på alla läger. Ingen frukost eller mellanmål kommer att serveras så vi rekommenderar att barnen tar med eget mellanmål.

Kravet på simkunnighet innebär att kunna doppa huvudet under vatten samt att kunna simma minst 200 meter på djupt vatten.

Sala kommuns läger är så kallade dagläger och pågår måndag-fredag, klockan 9-16, om inget annat anges. Alla läger startar första dagen på Lärkan.

Under lägren är samtliga deltagare försäkrade genom Sala kommun. 

Vissa läger under v. 24 och 31 innehåller en övernattning. Övernattningen sker natten mellan torsdag och fredag. 

 

Villkor

Sommarläger vänder sig i första hand till barn och elever i mellanstadiet och som är folkbokförda i Sala kommun. 

Avgifter

Sommarläger 2022 är kostnadsfria för alla lägerdeltagare!

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se

Relaterade tjänster

Relaterade kategorier