StartSjälvserviceSommarläger - Anmälan
Självservice

Sommarläger - Anmälan

Publicerad 2017-04-12
Uppdaterad 2020-11-02 09:12
Anmälan till sommarläger öppnar under våren 2021

Om tjänsten

Sala kommun har som mål att erbjuda ett så brett lägerutbud som möjligt. Sommarläger anordnas 2020 under veckorna  31, 32, 33.

Under vecka 18 kommer alla barn som går på mellanstadiet att få sommarens lägerprogram. Det delas ut i samtliga kommunens skolor. 

Alla läger startar första dagen på Lärkan. Under lägren är samtliga deltagare försäkrade genom Sala kommun. Ingen frukost eller mellanmål kommer att serveras vid årets sommarläger så vi rekommenderar att barnen tar med eget mellanmål. Lägerbeskrivningar hittar du i vår broschyr.

Lägren är kostnadsfria för alla deltagare. Lägren är så kallade dagläger och pågår mellan klockan 9 och 16 måndag–fredag. Lunch serveras.

Alla barn är garanterade minst ett läger. Begränsat deltagarantal till samtliga läger. Om antalet deltagare blir fler än disponibla platser sker lottning.

Anmälan

  • Anmälan öppnar 1 maj.
  • Sista anmälningsdag för årets läger är den 1 juni.
  • Ett meddelande skickas via e-post/SMS till samtliga efter sista anmälningsdag som anger om du fått plats eller står på kölista.
  • Om du av någon anledning inte kan utföra din anmälan via e-tjänsten så kan du lämna in en skriftlig anmälan till Sala Stadsbibliotek eller Ungdomslokalen på Täljstenen.

Avbokning

Avbokning ska ske via 0224-74 78 52 alternativt via sommarlager@sala.se

Covid-19

Vi följer dagligen informationen från Folkhälsomyndigheten och håller tummarna för att årets läger ska kunna genomföras. Alla årets läger är förlagda till de tre sista veckorna på lovet för att om möjligt öka chanserna att kunna genomföras på ett så bra sätt som möjligt. Vi jobbar hela tiden med planeringen för att göra lägren så säkra som det går, mindre grupper, planerade mattider, delade samlingsplatser vid lämning och vid hämtning, aktivitetsplatser som inte kolliderar med andra grupper, transporter etc.

Viktigt i år är att alla som söker håller kontinuerlig uppsikt på sina mail/sms då vi fortlöpande kommer informera om läget för årets genomförande. Kommer det nya direktiv från Folkhälsomyndigheten kommer vi självklart att följa dem oavsett hur nära inpå lägren de kommer. Håll utkik!

Villkor

  • Sommarläger vänder sig i första hand till barn och elever i mellanstadiet och som är folkbokförda i Sala kommun. 
  • Lägren pågår måndag–fredag kl. 9.00–16.00 om vi inte anger något annat.
  • Ingen frukost eller mellanmål kommer att serveras vid årets sommarläger så vi rekommenderar att barnen tar med eget mellanmål.
  • Kravet på simkunnighet innebär att kunna doppa huvudet under vatten samt att kunna simma minst 200 meter på djupt vatten. 

Avgifter

Sommarläger 2020 är gratis för alla lägerdeltagare!

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se