StartSjälvserviceSommarläger - Bokning
Självservice
Publicerad 2023-04-12
Uppdaterad 2024-01-05 08:31
Tjänsten för bokning av sommarläger är stängd och öppnar igen under våren 2024.
 

Om tjänsten

Sommarläger 2023 anordnas under veckorna  24, 25, 26, 31, 32 och 33. Under vecka 15 kommer alla barn som går på mellanstadiet att få sommarens lägerprogram. Det delas ut i samtliga kommunens skolor. Sala kommun har som mål att erbjuda ett så brett lägerutbud som möjligt. Lägerbeskrivningar hittar du under "Läger 2023". 

Max ett (1) läger per barn. Samtliga läger har ett begränsat antal deltagare och det är först till kvarn som gäller. Finns det fortfarande lediga platser kvar efter sista bokningsdatum kommer det finnas möjlighet att boka in ditt barn på fler läger. 

Läger

Här hittar du information om alla våra läger.


Vattenskoj
Vattenskoj har vart ett av våra mest populära läger sedan starten, därför erbjuder vi hela sex olika veckor att välja på i år! Räkna med blöta dagar med bad, vattenkrig, tävlingar och utmaningar både i vatten och på torra land. Vi besöker olika badplatser och andra miljöer i och runt Sala. Simkunnighet är ett krav.

 • Anordnas vecka 24, 25, 26, 31, 32 och 33.

Äventyr
På Äventyr har vi plockat de bästa bitarna från både vårt äventyrsläger och våra naturläger. Här kan man välja sin specifika inriktning: djur eller friluftsliv. För er som gillar att vara ute i skog och mark. Utmanande strapatser blandas med lugnare upplevelser som att träffa olika djur och grilla korv. Lägret för dig som gillar naturen och att ge dig själv lite nya utmaningar!

 • Friluft: anordnas vecka 24 och 32.
 • Djur: anordnas vecka 25 och 33.

Tävlingar och utmaningar
Ett delvis nytt läger där vi blandar de bästa bitarna från tidigare års läger som ”Fångarna på Täljstenen” , ”Bäst i Test” och ”Sport & Utmaningar”. Gillar du kluriga utmaningar, tävlingar i grupp och enskilt, att både utmana kroppen och hjärnan i olika uppfinningsrika övningar? Då ska du prova vårt läger Tävlingar och Utmaningar!

 • Anordnas vecka 24.

Fiskeläger
Vårt läger för er med fiskeintresse. Vi metar och kastar med stöd från ledarna. Räkna med att dra upp allt från abborre till ädelfisk. Vi besöker olika fiskevatten och lär oss knep och trix för att få fisken att nappa.

 • Anordnas vecka 24 och 25. 

Tjejläger
Ett läger som bara de som identifierar sig som tjejer och ickebinära kan söka! En vecka full med häftiga aktiviteter. Vi siktar på brandövningar tillsammans med brandkåren, vattenaction, strapatser i skog och mark, tävlingar, och mycket annat.

 • Anordnas vecka 25. 

Extremsport
Lägret för dig som gillar lite extremare aktiviteter. Under veckan kommer du bland annat att få prova freerunning, skateboard, kickbike och BMX. För dig som vill utmana dig själv lite extra ordnar vi årets extremsportläger.

 • Anordnas vecka 32. 

Dans
Gillar du att dansa och uppträda på scen? Eller har du alltid drömt att få prova det? Då är det här lägret för dig! Denna vecka har du chansen att få testa på hur det är att uppträda på en scen, lära dig olika dansstilar och träffa nya vänner med samma intresse.

 • Anordnas vecka 32. 

Skapande
På detta läger kommer du att få utlopp för din kreativa sida. En färgrik vecka där du bland annat kommer att få prova på olika målartekniker, skapa i lera och att göra om kläder. Under veckan kommer vi att blanda skapande med utflykter och bad.

 • Anordnas vecka 32. 

Spöken och väsen
På det här lägret bör man inte vara lättskrämd. Vi undersöker det övernaturliga och kanske träffar vi på en ande eller ett troll under veckan. Vi gör utflykter till kusliga slott och andra läskiga platser. Eller så provar vi på en seans. Anmäl dig och följ med ut i det okända.

 • Anordnas vecka 33. 

Data och spel
Vill du lära dig att koppla ihop ett nätverk? Kanske testa på enklare programmering eller spela konsolspel? Oavsett vad så vet vi att alla e-sportsintresserade kommer att ha något kul att göra på detta läger. Det blir inte bara spel under veckan utan vi kommer bland annat att prata om klimatet på nätet och om vädret utomhus tillåter även att bada. Alla deltagare tar med sin egen dator till detta läger. 

 • Anordnas vecka 33. 

 

Bokning

Bokningen är öppen 26 april - 15 maj. En bekräftelse skickas via e-post och/eller SMS till dig i samband med att du slutfört din bokning. Behöver du hjälp att boka ett läger är du välkommen att höra av dig till 0224-74 78 52 eller sommarlager@sala.se

Avbokning

Avbokning ska ske senast två (2) veckor innan ditt läger startar. Detta görs genom att:

 1. Logga in på "Mina sidor".
 2. Klicka på "Mina bokningar".
 3. Klicka på "Visa bokning".
 4. Klicka på "Avboka tid". 

I samband med avbokning skickas en bekräftelse via e-post och/eller SMS till dig och till ansvarig personal för sommarläger. Behöver du hjälp att avboka ditt läger du välkommen att höra av dig till 0224-74 78 52 eller sommarlager@sala.se

Bra att veta

Lunch serveras på alla läger. Ingen frukost eller mellanmål kommer att serveras så vi rekommenderar att barnen tar med eget mellanmål.

Kravet på simkunnighet innebär att kunna doppa huvudet under vatten samt att kunna simma minst 200 meter på djupt vatten.

Sala kommuns läger är så kallade dagläger och pågår måndag-fredag, klockan 9-16, om inget annat anges. Alla läger startar första dagen på Lärkan.

Under lägren är samtliga deltagare försäkrade genom Sala kommun. 

Fredag 18 augusti kl.18-21 (v.33) anordnas ett disco för alla som har deltagit på något av våra sommarläger. Biljetter delas ut på första lägerdagen på varje läger. 

 

Villkor

Sommarläger vänder sig i första hand till barn och elever i mellanstadiet och som är folkbokförda i Sala kommun. 

Avgifter

Sommarläger 2023 är kostnadsfria för alla lägerdeltagare!

De personuppgifter som lämnas registreras och behandlas för att underlätta administration, handläggning samt för statistiska ändamål.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter hittar du på sala.se/integritetspolicy

Du kan även kontakta dataskyddsombudet via e-post: dataskyddsombud@sala.se

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel BankID, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Läs mer om e-legitimation på skatteverket.se

Relaterade tjänster

Relaterade kategorier