StartSjälvserviceTäljstenens lokaler - Bokning
Självservice
Publicerad 2016-09-09
Uppdaterad 2024-01-05 08:32

Bokning endast via kontakt.

 

Om tjänsten

På Täljstenen finns ett flertal ändamålsenliga och trevliga lokaler att hyra för olika typer av arrangemang, till exempel konstutställningar, teater, musik, föreläsningar eller möten. Några av lokalerna har trådlös internetuppkoppling.

Våra lokaler

Galleriet

Denna charmiga lokal för olika utställningar ligger i Hantverkslängan på innergården. Mindre köksavdelning och handikapptoalett finns. Yta: 60 kvadratmeter.

Lilla Galleriet

Lilla Galleriet är den minsta av Täljstenens utställningslokaler med möjlighet till utställningar av både konst och skulpturer. Lilla Galleriet ligger i Hantverkslängan intill Galleriet. Yta: ca. 20 kvm. Lilla och stora Galleriet går utmärkt att hyra tillsammans eftersom det finns en öppning emellan dem

Smedjan

I Smedjan möter du hantverkare i arbete. Den ligger i Hantverkslängan där det finns duktiga utövare av olika konstformer. Hantverkarna kan variera under olika perioder.

Ställverket

Här arrangeras teater, musikarrangemang, föreläsningar med mera. Gradänger  finns. Det här är vår mest eltekniskt utrustade lokal med ljud och ljusanläggning, projektor och filmduk. Trådlös internetuppkoppling finns. Yta: 80 kvadratmeter. Lokalen är utrustad med sittplatser för max 70 personer. Handikapptoalett finns strax intill.

Travershallen

Boka Travershallen för utställning eller musikarrangemang. Den största av våra utställningslokaler. En härlig rymd mellan golv och tak har gjort den till en mycket populär utställningshall. Klicklister på väggarna gör det lätt att hänga konst. I mån av plats hyr vi också ut lokalen för exempelvis musikarrangemang,  Trådlös internetuppkoppling. Handikapptoalett finns. Yta: 80 kvm.

Utomhusscenen

På innergården finns en scen på cirka 30 kvadratmeter. Den passar för många olika aktiviteter - dans, musik, teater med mera. I händelse av regn finns tak av markis att rulla ut. Ljudanläggning finns att hyra. Kunskap om tekniken krävs. Bänkar för cirka 100 personer finns att ställa ut framför scenen.

Historien

Vi har delvis döpt våra lokaler efter det de en gång var. Huset har en historia som vi tycker är viktigt att bevara och berätta därför har vi valt att behålla ursprungsnamnen. Från att vara Salas elverk 1902 blev det sen brandstation därav det karaktäristiska utkikstornet. Här har också bedrivits Snickeriverksamhet för kommunens arbetslag. Nu fylls huset med kulturaktiviteter och lokalerna kan hyras för många olika slags aktiviteter.

Villkor

Alla är välkomna att använda denna tjänst.

Avgifter

Kontakta handläggaren för mer information.