StartBli fadder för nyanländ - intresseanmälan
Självservice
Publicerad 2017-04-04
Uppdaterad 2023-03-13 14:38
 

Om tjänsten

Är du intresserad av att bli fadder till nyanlända? Nu söker vi svenska eller redan etablerade personer/familjer som är intresserade av att vara en kontakt till nyanlända personer/familjer.

Villkor

Integrationsenheten jobbar med nyanlända personer som fått uppehållstillstånd och är folkbokförda i Sala kommun. Vi tar emot vuxna, familjer samt ungdomar som kommer till Sverige utan någon förälder eller annan ansvarig vuxen. I vårt arbete ser vi ett behov och en vilja hos nyanlända att få kontakt med salabor.

Som fadder bidrar du/din familj till att nyanlända får en mer personlig kontakt med det svenska samhället och det svenska språket. Det är en viktig del i att bygga broar mellan människor. De nyanlända som har en fadder upplever att de trivs bättre i sin nya tillvaro, de känner sig tryggare och mer inkluderade.

Fadderskapet är en frivilliginsats och den blir vad du väljer att göra den till. Det handlar framförallt om att umgås, att ha roligt och att få ett utbyte av varandra. Det kan vara allt ifrån att ta en fika, ta en promenad eller utöva gemensamma intressen. Det ger dig en chans att hitta nya vänner samtidigt som du gör en fin insats för någon som är ny i landet.