Nyhet
Publicerad 2023-11-16
Uppdaterad 2023-11-30 15:51

Torsdag den 30 november kl 17-19.30 är det dags för Kungsängsgymnasiets UF-julmässa.

Under mässan kan du bland annat träffa Kungsängsgymnasiets UF-företag och ta del av deras produkter och tjänster. Samtidigt håller Kungsängsgymnasiet ett öppet hus för att visa verksamheten för blivande elever och anhöriga. 

Mässan pågår kl 17.00-19.30 den 30 november, i idrottshallen på Kungsängsgymnasiet.

Det kommer att finnas fika under mässan. Dessutom kan du tävla om fina priser på plats! Välkommen!

Samarbete med Sala 400 år

Mässan arrangeras av eleverna som läser kursen i marknadsföring i årskurs tre på ekonomiprogrammet. Eleverna har från projektet Sala 400 år fått ett skarpt uppdrag som kommer att genomsyra kursens undervisning och uppgifter. Uppdraget innebär att planera och genomföra marknadsföringsinsatser om 400-årsjubileet. Inom uppdraget har de ett tydligt fokus på den målgrupp de känner bäst – ungdomar och unga vuxna. Mässan riktar sig dock till alla möjliga besökare, oavsett ålder.

Mässan är en del i deras uppdrag om att marknadsföra och berätta om Salas 400-årsjubiluem nästa år, 2024.

Vad är UF-företagande?

Förkortningen UF står för Ung Företagsamhet. Ett UF-företag är ett företag som startas, drivs och avvecklas under ett eller flera läsår på gymnasiet. En UF-elev kan driva ett UF-företag själv eller med flera elever, vanligast är 3-5 medlemmar. Eleverna får bland annat ta fram en affärsidé, ha kontakt med rådgivare och sälja sina varor eller tjänster till riktiga kunder.

Affisch med inbjudande information om mässan.

Kontakt

Patrik Malmström, Administrativ samordnare
0224-748706 patrik.malmstrom@sala.se