StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningSätter guldkant på luncherna för äldre
Nyhet
Publicerad 2019-04-30
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

På äldreboendet Johannesbergsgatan 2 i Sala sätts det guldkant på luncherna för de boende på fredagarna.

Varje fredag får några boende på Johannesbergsgatan 2 bli lite bortskämda med finare lunch på dukade bord och alkoholfritt vin.
Varje fredag får några boende på Johannesbergsgatan 2 bli lite bortskämda med finare lunch på dukade bord och alkoholfritt vin.

Guldkant på fredagsluncherna

När det är fredag på äldreboendet Johannesbergsgatan 2 då är det tallriksservering på findukat långbord och med alkoholfritt vin i glasen för de som så önskar.

På de åtta avdelningarna på Johannesbergsgatan 2 serveras måltiderna oftast uppe på avdelningarna. Men nu och fram till i midsommar får en avdelning i taget, och även den dagverksamhet som finns i huset, njuta av guldkant på lunchtillvaron varje fredag.

 – Då serveras varmrätt och efterrätt vid bordet här i matsalen. Det är fint och festligt. Man ska få känna sig lite bortskämd som när man är på en fin restaurang och man får sitta kvar så länge man vill, berättar Annika Ingelson Cales, som är köksmästare på Johannesbergsgatan 2.

Personal från avdelningarna kommer ned till matsalen på bottenvåningen och förbereder genom att duka ett långbord inför varje fredag.

 – Miljön man befinner sig i inverkar på matlusten. Det märker vi. Det blir oftast helt rent på tallrikarna de här fredagarna, säger Annika Ingelson Cales.

Om vädret tillåter så hoppas hon att man också ska kunna grilla under någon fredagslunch den närmaste tiden. Och så väntar Annika på att de grönsaker som hon odlar i lådor på Johannesbergsgatan 2 ska växa upp. Så blir det färska egenodlade grönsaker till maten också.

Mer information

Annika Ingelson Cales, Köksmästare