StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningEmil Eriksson vald till Salaambassadör 2018
Nyhet
Publicerad 2018-08-27
Uppdaterad 2021-01-12 08:34

Emil Eriksson, Grällsta IF, är årets Salaambassadör.

Emil fick drygt hälften av de 678 rösterna som Salaborna lämnade. När juryn nominerade honom som en av tre kandidater till utmärkelsen Salaambassadör så var motiveringen den här:

”Emil Erikssons positiva engagemang, initiativ samt förmåga har möjliggjort för barn och unga med funktionsvariationer att få chansen att känna tillhörighet, samhörighet och gemenskap. Dessa individer har inte alltid de rätta förutsättningarna för att kunna delta i samhällets utbud av aktiviteter. Emil har nu med hjälp av sin klubb Grällsta IF gett barn och unga en unik möjlighet att vara delaktiga.”

De andra kandidaterna i omröstningen var Sala Storband och travtränaren Jörgen Westholm.

I samband med Händels Fyrverkerikonsert i Sala stadspark lördag 1 september utses Emil Eriksson officiellt till Salaambassadör. Konserten börjar klockan 19.00 och ungefär vid 20.30-tiden sker ambassadörsceremonin.

I juryn för Salaambassadören sitter kommunalrådet Anders Wigelsbo, kommunchef Jenny Nolhage, säljledare Anna-Lena Bergdahl från Sala Allehanda, företagaren Jan Wallin för Svensk Handel, näringslivsutvecklare Carina Eriksson på Sala kommun och förra årets Salaambassadör Agneta Kumlin.

Läs mer