StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningSå här ska Lärkans nya idrottshall se ut
Pressmeddelande 2018-06-19, kl. 10:00
Logotyp
Publicerad 2018-06-19
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

Så här är det tänkt att den nya idrottshallen på sportfältet Lärkan i Sala ska se ut. Om allt går som planerat så kan hallen invigas någon gång under hösten 2019.

Projekt: Lärkans nya idrottshall
Projekt: Lärkans nya idrottshall

Den nya detaljplanen för Lärkans sportfält har antagits och vunnit laga kraft under våren i år. Och i slutet av maj skickades en bygglovsansökan för idrottshallen in till bygg- och miljökontoret i Sala kommun.

Det är det växande behovet av idrottsanläggningar i Sala som gör att kommunen nu har beslutat att bygga en ny hall som ska dockas med den redan befintliga idrottshallen på Lärkan. Föreningarna har från tidigt skede i processen beretts möjlighet att vara med och påverka vilka funktioner och behov som behöver tillgodoses i den nya hallen.

Hallen får bland annat en fullstor plan på 20 x 40 meter, två omklädningsrum, läktare för minst 200 personer, kafé, försäljningsmöjligheter av kafévaror i anslutning till läktarna, förråd, konferensutrymmen, väntrum och entréytor.

Den nya hallens placering innebär en möjlighet att skapa en helt ny huvudentré både för badet, idrottshallarna och för hela sportfältet Lärkan. Entrén placeras i fasaden mot norr och blir väl synlig för besökare från både Dalhemleden och Västeråsleden.

Via den nya huvudentrén kommer man att kunna nå alla de redan befintliga delarna av byggnaden som badet och den nuvarande idrottshallen. Den entré som badhuset har i dag blir också kvar.

En befintlig verkstad behöver rivas när nya idrottshallen byggs. Den verkstaden ersätts av en ny som byggs bakom ishallen.

Just nu pågår detaljprojektering för den nya idrottshallen. Så snart bygglov och startbesked ges så tas första spadtaget och om allt går som planerat så invigs hallen under tredje kvartalet 2019.

Mer information

Hifab, Anne-Charlotte Broman, Projektledare
072-007 96 54 anne-charlotte.Broman@hifab.se