StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningHedens skola till final i tävlingen Gilla naturen
Nyhet
Publicerad 2017-11-21
Uppdaterad 2019-04-17 10:32

Klass 4-6 på Hedens skola i Sala är en av tio skolklasser som har gått till final i tävlingen Gilla naturen.

Finalisterna kommer att få vara med och ta fram en utställning om barns tankar om natur som är betydelsefulla för dem och deras tankar om naturskydd. Det sker på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm under 2018.

Vinnaren, som meddelas den 30 november, får dessutom resa till en av Sveriges 29 nationalparker. Gilla naturen är ett läromedel och en tävling för årskurs 4-6 om att upptäcka och uppskatta natur. I tävlingen har elever fotograferat eller filmat en plats i naturen och skrivit en motivering till varför de gillar platsen och varför de tycker att det är viktigt att skydda den så att den finns kvar om 50 år.

Hedens skola benämner sin plats "Moder natur drar människor till varandra" och den platsen ser du på bild och kan läsa mer om i länken här nedan.

En jury med representanter från Centrum för naturvägledning, Naturvårdsverket, Naturskoleföreningen, Naturhistoriska riksmuseet och Sveriges naturrum har utsett de tio finalisterna. Vilket bidrag som vinner offentliggörs den 30 november.

- Hela 212 bidrag från klasser i hela landet har publicerats i tävlingen, berättar Per Sonnvik som är projektledare för Gilla naturen.