StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningMisstänkt för knivöverfallet på gymnasieelev gripen
Nyhet
Publicerad 2017-10-25
Uppdaterad 2020-01-17 14:54

Den man som misstänkts för knivöverfallet på en 20-årig elev vid Kungsängsgymnasiet i Sala greps under torsdagen odramatiskt i Västerås.

Det var vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen som en elev på Kungsängsgymnasiet i Sala knivskars när han befann sig på Klövervägen, i närheten av skolan. Knivskärningen skedde, enligt uppgift, när eleven var på väg till skolan. Den 20-årige mannen knivhöggs i ryggen. Trots skadorna lyckades han ta sig in på skolan och söka hjälp. Ambulans och polis larmades. Eleven fördes till sjukhuset i Västerås med ambulans.

Både personalen och eleverna på Kungsängsgymnasiet fick under onsdagsmorgonen information av skolledningen om det inträffade.

Gärningsmannen hade sällskap av en flicka vid knivöverfallet. Efteråt flydde båda från platsen. Under torsdagen greps den misstänkte gärningsmannen av en polispatrull i centrala Västerås. Han är misstänkt för mordförsök.

Senare under onsdagen kunde den knivskadade eleven lämna sjukhuset, efter att ha fått sina skador omsedda.

Motivet till knivdådet är fortfarande okänt, men polisen bedömer inte att det finns något konkret hot mot Kungsängsgymnasiet. Fast kommunens säkerhetschef och skolledningen har ändå vidtagit en rad säkerhetsåtgärder. Stödpersonal och folk från Svenska Kyrkan finns dessutom på plats på skolan.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som försök till mord.

Mer information

Tommy Jansson, Ställföreträdande räddningschef / säkerhetschef

Relaterade tjänster