StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningBarnen tycker till om sin trafiksituation
Nyhet
Publicerad 2017-01-13
Uppdaterad 2021-02-17 08:03

Bilar som kör fort utanför skolorna och skolskjutsarna hamnar i fokus när Salas elever ska berätta om hur de upplever trafiken i Sala genom teckningar. Nu presenterar Sala kommun några av alla de teckningar som kommit in till Barnens trafikkalender från barn i Sala.

Varje år deltar tiotusentals elever runt om i Sverige i Barnens trafikkalenders teckningsaktiviteter där elever får chansen att visa hur de upplever trafiken omkring sig. Några av de teckningar som skickats in från Sala har Sala kommun haft förmånen ta emot från Barnens trafikkalender.  

- Genom teckningarna ger barnen uttryck för hur de tänker kring trafik och olika trafiksituationer. Det är roligt att se deras engagemang och kreativitet. Teckningarna är viktiga för oss därför att vi genom dessa får möjligheten att ta del av deras upplevelser av trafik och trafikfrågor. Vi tycker också att det är viktigt att dela med oss av de teckningar som vi har fått skickat till oss från Barnens trafikkalender så att alla kan ta del av barnens tankar och upplevelser, säger Rune Wåhlin, trafikingenjör på Sala kommun.

Relaterade kategorier