Nyhet
Publicerad 2016-12-15
Uppdaterad 2017-12-18 11:09

Nu kan du bli en del av Salas fadderprojekt. Att vara fadder till en nyanländ innebär främst om att umgås, ha roligt och få ett utbyte med varandra. Samtidigt ger det nyanlända möjlighet till en personlig kontakt med det svenska samhället och det svenska språket.

Vi söker inbodda personer eller familjer i Sala kommun som är intresserade av att vara faddrar till nyanlända. Fadderskapet är en frivilliginsats och den blir vad du väljer att göra den till. Det handlar främst om att umgås, ha roligt och få ett utbyte med varandra. Som fadder får du ett bredare perspektiv och en djupare kunskap om andra kulturer. Fadderskapet pågår under sex månader i samarbete med integrationsenheten. Därefter är det upp till er själva om ni vill fortsätta fadderskapet/vänskapen.

Hur blir jag fadder?
Det krävs inga förkunskaper för att bli fadder. Det som krävs är ett genuint intresse och engagemang samt att du har bott en längre tid i Sverige/Sala och pratar svenska. Anmäl dig själv, din familj eller anmäl dig tillsammans med en kompis. Efter att du anmält ditt intresse kommer du att matchas ihop med en nyanländ beroende på önskemål, intressen och erfarenheter.

Se ett smakprov ur filmen Amici - en film om vänskap
 

För mer information om fadderskap kontakta: Sofia Maherzi, integrationshandläggare, e-post: sofia.maherzi@sala.se