StartOm kulturskolan
Informationstjänst

Om kulturskolan

Publicerad 2017-11-20
Uppdaterad 2020-09-01 15:10

Kulturskolan i Sala

Kulturskolan - ensembler, instrument, kör, sång, bild och form.

Kulturskolan erbjuder undervisning inom sång, musik, samt bild och form. Instrumentalundervisning både i grupp, enskilt och ensemble.
Sala Kulturskola inför ett nytt digitalt system, som heter StudyAlong, under höstterminen 2020. Som vårdnadshavare behöver du senast 18 september registrera dig för att säkra ditt barns plats på våra kurser.

StudyAlong - Registrera konto

Vi startar vår verksamhet stegvis under vecka 36. Denna gång med noggrann anpassning och alternativa lösningar med hänsyn taget till coronapandemin. Körer och ensembler är väl utspridda i våra stora luftiga lokaler för att vi ska kunna hålla avstånd. Ingångar och passager mellan rum anpassas. Bild och form delar på grupperna. Eleverna kommer till Täljstenen varannan vecka.Enskild undervisning sker med individuella lösningar i varje ämne och i varje rum.

Som vårdnadshavare kommer du att få information vad som gäller för just ditt barn/ungdom av respektive lärare. 

Under hösten kommer Kulturskolan byta digitalt system till StudyAlong. Anmälningar, schema, fakturering och kommunikation kommer ske via det nya systemet. Mer information om vad det betyder för vårdnadshavare och elever kommer inom kort.

Tyvärr behöver vi också meddela att dans och cello inte längre finns som kurser på kulturskolan till hösten.

 

Vårt uppdrag

I Sala har vi höga förväntningar och vi vet att vi kan få alla barn och elever att lyckas. Kultur, både i form av utövande och som upplevelse, är ett ovärderligt stöd i det arbetet. Kulturskolans verksamhet utgår från läroplanen för grundskolan och FNs barnkonvention. Undervisningen sker via klassundervisning, kursverksamhet och projekt inom Skapande skola.

Klassundervisning

Musiklärare på kulturskolan arbetar i grundskolan som musiklärare.

Kurser på gymnasiet

I samarbete med Kungsängsgymnasiet har kulturskolan kurser i bild.

Skapande skola

Kulturskolan, i samråd med skolor söker pengar via statens kulturråd till  projekt i skolan med yrkesverksamma konstnärer, musiker och utomstående aktörer för att ytterligare stärka kulturen i skolan. Läs mer på Kulturrådets webbplats för Skapande skola.

Vår verksamhet

Kulturskolan erbjuder undervisning inom sång, musik, samt bild och form. Instrumentalundervisning både i grupp, enskilt och ensemble.

Individuell undervisning och gruppundervisning

Vi erbjuder individuell och gruppundervisning i sång och instrument på kulturskolan. Vi bedriver även gruppundervisning i bild och form.

Musikensembler

Kulturskolan bedriver olika musikensembler. Som t.ex. Vilstråk, gitarrensembler, slagverksensemble,  Stråkorkestern, Lilla Blås, Nya Salongsorkestern och popensembler. 

Körer

Det finns flera körer på kulturskolan: Silverrösterna och Silverstämmorna

Konserter och föreställningar

Kulturskolan ger konserter i olika sammanhang. Vi samarbetar med andra organisationer som till exempel Rotarys återkommande julkonsert och kulturnatta.

Vuxenverksamhet

Vuxna som vill ha instrumentundervisning tas emot i mån av plats enligt överenskommelse. Annars hänvisar vi intresserade till studieförbunden. 

Föräldrasamverkan

Vill du som förälder i kulturskolan tillvarata barnens intressen i kulturskolan, ur föräldraperspektiv. Vara talesman för föräldrar, exempelvis i samband med planerade förändringar.
Vara bollplank till kulturskolan när verksamheten planeras.
Vara samordnare för föräldrar som vill medverka som stöd vid elevernas konserter och liknande.

Har du frågor eller är intresserad av detta, hör av dig till kulturskolan eller till den lärare ditt/dina barn har. Du är välkommen!

Relaterade kategorier