StartOm kulturskolan
Informationstjänst

Om kulturskolan

Publicerad 2017-11-20
Uppdaterad 2021-01-21 14:54
Kulturskolan erbjuder undervisning inom sång, musik, samt bild och form. Instrumentalundervisning både i grupp, enskilt och ensemble.

Kulturskolan startar upp sin verksamhet måndag 18 januari 2021 för enskild undervisning med erbjudande om distans- och fjärrundervisning för de som vill. Kör och ensembler är fortsatt vilande.

Kulturskolan uppdaterar informationen snarast om läget ändras.

Kulturskolan har med noggrann anpassning och alternativa lösningar tagit hänsyn till coronapandemin. Stora luftiga lokaler för att vi ska kunna hålla avstånd. Flera Ingångar och passager mellan rum. Bild och form delar på grupperna. Eleverna kommer till Täljstenen varannan vecka. Enskild undervisning sker med individuella lösningar i varje ämne och i varje rum.

Som vårdnadshavare kommer du att få information vad som gäller för just ditt barn/ungdom av respektive lärare. 

Kulturskolan har under hösten bytt digitalt system till StudyAlong. Anmälningar, schema, fakturering och kommunikation sker nu via det nya systemet. 

 

 

Vårt uppdrag

I Sala har vi höga förväntningar och vi vet att vi kan få alla barn och elever att lyckas. Kultur, både i form av utövande och som upplevelse, är ett ovärderligt stöd i det arbetet. Kulturskolans verksamhet utgår från läroplanen för grundskolan och FNs barnkonvention. Undervisningen sker via klassundervisning, kursverksamhet och projekt inom Skapande skola.

Klassundervisning

Musiklärare på kulturskolan arbetar i grundskolan som musiklärare.

Kurser på gymnasiet

I samarbete med Kungsängsgymnasiet har kulturskolan kurser i bild.

Vår verksamhet

Kulturskolan erbjuder undervisning inom sång, musik, samt bild och form. Instrumentalundervisning både i grupp, enskilt och ensemble.

Individuell undervisning och gruppundervisning

Vi erbjuder individuell och gruppundervisning i sång och instrument på kulturskolan. Vi bedriver även gruppundervisning i bild och form.

Musikensembler

Kulturskolan bedriver olika musikensembler. Som t.ex. Vilstråk, gitarrensembler, slagverksensemble,  Stråkorkestern, Lilla Blås, Nya Salongsorkestern och popensembler. 

Körer

Det finns flera körer på kulturskolan: Silverrösterna och Silverstämmorna

Konserter och föreställningar

Kulturskolan ger konserter i olika sammanhang. Vi samarbetar med andra organisationer som till exempel Rotarys återkommande julkonsert och kulturnatta.

Vuxenverksamhet

Vuxna som vill ha instrumentundervisning tas emot i mån av plats enligt överenskommelse. Annars hänvisar vi intresserade till studieförbunden. 

Föräldrasamverkan

Vill du som förälder i kulturskolan tillvarata barnens intressen i kulturskolan, ur föräldraperspektiv. Vara talesman för föräldrar, exempelvis i samband med planerade förändringar.
Vara bollplank till kulturskolan när verksamheten planeras.
Vara samordnare för föräldrar som vill medverka som stöd vid elevernas konserter och liknande.

Har du frågor eller är intresserad av detta, hör av dig till kulturskolan eller till den lärare ditt/dina barn har. Du är välkommen!

Relaterade kategorier