StartLovaktiviteter
Informationstjänst

Lovaktiviteter

Publicerad 2017-02-21
Uppdaterad 2021-03-26 11:34
På skolloven ordnas aktiviteter för barn och ungdomar som bor i Sala kommun. Här får du information om vad Kultur och fritid i samarbete med föreningar med flera erbjuder på loven.

På sportlovet vecka 9, påsklovet vecka 15 och höstlovet vecka 44 anordnas kostnadsfria aktiviteter (med vissa undantag) för barn från förskoleklass och uppåt.

Kultur och fritid sammanställer inför varje lov ett lovprogram som kommer att finnas för nedladdning här på sidan.

Program delas också ut på Salas grundskolor (förskoleklass t.o.m. årskurs 6) några veckor före lovet.

Föreningar som vill anmäla lovaktivitet

Föreningar som planerat aktiviteter och vill synas i programmet kan anmäla intresse till Kultur och fritid enligt följande:

  • Höstlovet senast 1 oktober
  • Sportlovet senast 27 januari.
  • Påsklovet senast 9 mars.
Inget lovprogram kommer tillsvidare att delas ut på grund av covid-19. Däremot ges tillfälle att medverka med information om eventuella lovaktiviteter på den här sidan.

Kontakt

Informatör Elizabeth Söderström, 0224-74 78 24, elizabeth.soderstrom@sala.se

Sommarläger

Under juni och augusti anordnar Kultur och fritid sommarläger för barn som går på mellanstadiet. 

Läs mer om lägren

 

Evenemangskalendern

Påsklovstips vecka 14!

Leta Bråstisar

Salas barn och ungdomar har påsklov 2 april till och med 11 april. I år kommer det inte att sammanställas något påsklovsprogram med tips på aktiviteter. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer och väljer att inte erbjuda några gemensamma aktiviteter inomhus. På den här sidan kommer vi att fylla på med aktivitetstips efter hand. 

Leta "Bråstisar"

Succén från sportlovet med att leta Bråstisar återkommer på påsklovet. Nu har flera av deras släktingar också flyttat dit. Ta en tur till naturspåret/motionsspåret vid Bråstabacke och se hur många du kan hitta? Snälla, låt dem stanna där de bor så får fler möjlighet att träffa dem. 

Lekplatser

Salas största lekplats finns i stadsparken. Det är en utflyktslekplats med en bredd av lekutrustning som passar många åldrar. I stadsparken finns även grillmöjligheter under "Matsäckstaket". Medtag egen ved. Varför inte passa på att åka runt och testa alla lekplatser under lovet. 

Läs mer om lekplatser

Karta Sala stadspark

Skateparken

I december invigdes den nybyggda skateparken i stadsparken. Det är fritt fram att åka på lovet, men med vissa restriktioner. Kom ihåg att att visa hänsyn mot dina medåkare. Använd hjälm och skydd. 

Läs mer om skateparken

Fritidsbanken 

Låna sport- och fritidsutrustning gratis till lovet! 
Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport och fritidsprylar. Här kan du låna till exempel skateboards, bollar, flytvästar och fotbollsskor. Utlåningstiden är 14 dagar. Öppet helgfri måndag–fredag kl. 10.00–18.00.

Läs mer om Fritidsbanken

Upptäck naturen

Det finns mycket att upptäcka och uppleva i naturen. Lyssna på fåglarna, fiska, kika på djurspår, samla fina naturföremål eller bara njuta av tystnaden. Ta med något att äta och gå ut i naturen, ensam eller tillsammans med vänner, familj eller släktingar. På många platser i naturen finns det särskilda ställen där man kan grilla. I Sala finns fina naturområden och naturreservat att besöka.

Läs mer om naturområden

Pysseltips! 

På webbsidan Barnens bibliotek får du tillgång till massor av roliga aktivitetstips som du kan göra på lovet. Ta del av boktips, pyssla, skriv låttexter, delta i vårens challenge och mycket mer…

Barnens bibliotek