StartLovaktiviteter
Informationstjänst
Publicerad 2023-10-13
Uppdaterad 2024-06-20 07:56

På skolloven ordnas aktiviteter för barn och ungdomar som bor i Sala kommun. Här samlar vi information om vad Kultur och fritid i samarbete med föreningar med flera erbjuder på loven. De flesta aktiviteter är kostnadsfria. Hoppas vi ses!

På sportlovet vecka 9, påsklovet vecka 14, höstlovet vecka 44 och under delar av sommarlovet anordnas kostnadsfria aktiviteter (med vissa undantag) för barn från förskoleklass och uppåt.

Kultur och fritid sammanställer inför varje lov ett lovprogram som kommer att finnas för nedladdning här på sidan.

Program delas också ut på Salas grundskolor (förskoleklass t.o.m. årskurs 6) några veckor före lovet.

Föreningar som vill anmäla lovaktivitet

Föreningar som planerat aktiviteter och vill synas i programmet kan anmäla intresse till Kultur och fritid enligt följande:

 • Sportlovet senast 22 januari
 • Påsklovet senast 11 mars (inget program delas ut på skolorna utan publiceras endast här på sidan).
 • Höstlovet senast 30 september

Kontakt

Informatör Sofia Strandberg, 0224-74 78 24, sofia.strandberg@sala.se

Evenemangskalendern

Sommarlov 2024

Program för nedladdning (PDF)

Badplatser

Besök någon av Salas 10 natursköna badplatser! För mer information: www.sala.se/badplatser

Besök populära Långforsbadet vid Måns Ols. Här finns kiosk och möjlighet att hyra kanot, roddbåt och paddelboard. Aktivera dig med boule, volleyboll och handboll på sandbana. Bollar lånas mot pant. Öppet 1/6–20/8 alla dagar kl. 11.00–18.00.
Info: Långforsbadet, 0224-74 78 28

Leta bråstisar

Under sommaren är våra filurer tillbaka i Bråsta backes naturspår (ca 2,2 km). Gå på Bråstisjakt och se hur många du kan hitta. Kom ihåg att Bråstisarna vill stanna kvar i skogen för där trivs de bäst!
Hitta till Bråsta backe: www.sala.se/motionsspar

Sala stadsbibliotek

Sommaröppettider: 24/6–18/8 måndag – fredag kl. 11.00 – 18.00

Välkommen in så bjuder vi på våra bästa boktips! Här kan du konstadsfritt låna dator och wifi. Du kan kopiera, skanna och skriva ut mot en mindre avgift. Ett nedslag i Sala historia gör du i vår Salasamling.

Roliga sommarutmaningar för barnen på biblioteket 24/6–18/8:

 • Vad döljer sig bakom den blå dörren? Följ med på en resa genom tid och rum, i en fantastisk nyskriven berättelse som tar sin början på Sala stadsbibliotek... Leta QR-koder med hjälp av en karta för att låsa upp nästa kapitel, lyssna med egen telefon och hörlurar. Från 8 år.
 • Läs med en hatt på. Delta i bibliotekets omåttligt populära läsbingo där du läser på roliga, mysiga och tokiga sätt i en kvart och får fylla i en bingobricka. Hämta bingobricka på biblioteket eller på Sommararenan! Alla barn som lämnar in en full bricka vinner en bok!
 • Vem är det? På barnavdelningen gömmer sig knasiga figurer från böckernas värld. Kan du lista ut vilka det är? För de minsta.
 • Är du nyfiken på rollspel? Under v. 29 arrangerar vi träffar för dig som vill pröva på rollspel för första gången. Tisdagen 16 juli välkomnar vi dig som är 8-11 år att spela rollspelet Nelly Rapp. Du som är 12-15 år får pröva på Drakar och Demoner vid två tillfällen, onsdagen 17 juli och torsdagen 18 juli. Föranmäl via stadsbibliotek@sala.se.
 • Klarar Salas barn att tillsammans läsa 400 timmar? Läs minst en kvart på Sommararenan, på biblioteket eller var med på högläsning på arenan. Lägg en lapp för varje läst kvart i lådan. De som läser mest har störst chans att få presentkort skänkta av Sala silvergruva och Lärkans familjebad.
 • Håll även utkik efter bibliotekscykeln Bibbi i sommar! Vi kommer bland annat dyka upp i Stadsparken.
 • Vi kommer även ha aktiviteter på sommararenan, kolla på Sommararenan och på facebook.

Info: Sala stadsbibliotek, stadsbibliotek@sala.se, 0224-74 77 00, www.bibliotekivastmanland.se

Sommararena

Öppet alla dagar 17/6–18/8 kl. 12.00–17.00

Vår populära Sommararena växer ytterligare, i år med ett cirkustält! Massor av roliga aktiviteter: Frisbeegolf, bumperballs, pingis, cirkusaktiviteter, tv-spel och även en scen med ljus, ljud och film på storduk. Massor av kul!

Missa inte Torsdagseventen - Aktiviteter och överraskningar utöver de vanliga aktiviteterna! Listan är lång och kommer bland annat att innehålla: Testa skateboard med Sala Rippers, prova på att rida med SORF och fiska med Sala fiskevårdsförening! Mer info kommer på facebook och på plats på Sommararenan.

Fritidsbanken lånar ut sportprylar och lekutrustning.

Sala stadsbibliotek kommer till Sommararenan

 • Kom till vår mysiga läshörna – här finns något för alla!
 • Högläsning v.25 & v.26, tisdagar och onsdagar kl. 14.00. Ålder från 9 år.
 • Serieskola! Onsdagen 14 augusti kommer serietecknaren Christofer Adhe till Arenan och håller serieskola. Kom när du vill mellan kl. 12-16 och lär dig hur du tecknar och skriver dina egna serier och seriefigurer!
 • Klarar Salas barn att tillsammans läsa 400 timmar? Läs minst en kvart på Sommararenan, på biblioteket eller var med på högläsning på arenan. Lägg en lapp för varje läst kvart i lådan. De som läser mest har störst chans att få presentkort skänkta av Sala silvergruva och Lärkans familjebad.

Info: Ungdomslokalen, 0224-74 78 52, www.facebook.com/ungdomslokalen

Sommarkul på Kulturskolan

Ta med en kompis och prova på olika instrument! 17 & 18 juni kl. 13.00 - 14.00. Kulturskolan är en instrumentskatt och här får man leta efter roliga ljud. Välkomna!

Info och anmälan: Petra Jablonski, petra.jablonski@sala.se, 0224747711

 

 

Sommarläger

Under juni och augusti anordnar Kultur och fritid sommarläger för barn som går på mellanstadiet. Alla barn som går i årskurs 4-6 får en inbjudan att delta under vårterminen. 

Anmälan sommarläger

Sommarlov i Sala

Här kan du se en film med axplock från de sommaraktiviteter och upplevelser som erbjöds de yngre barnen under sommaren 2021. Alla barn har rätt till en bra fritid och vi hoppas filmen kan ge glädje och inspiration till ett rikt, varierat och aktivt liv för Salas barn och ungdomar. 

Ladda ned fotobok i pdf-format (4.3 MB)

Relaterade tjänster