StartBygga, bo och miljöProjektProjekt - listningNy tillgänglig lekdel i Stadsparken
Projekt – Status: Pågående
Publicerad 2023-05-05
Uppdaterad 2023-05-05 10:54
Stadsparkens lekplats utökas nu med en ny del med fokus på tillgänglighet för alla. Byggstart våren 2023, klart under hösten 2023.
Projektbild

Under våren 2023 påbörjas arbetet med den nya lekdelen. Det befintliga klätternätet har tagits bort och ett nytt nät har satts upp där klätterkuberna fanns. Sedan gör vi ordning en ny lekdel med staket där den nya delen kommer vara. Staketet är viktig för barn med NPF-diagnoser. En stor del av ytan kommer få gjuten gummiasfalt och i den blir det ett mönster så man kan gå balansgång i marknivå. Den fylls också med en stor klätterställning med rutschkanor. det blir studsmattor, karuseller, gungbrädor och balansbommar. Det blir också en lugnare del med en pergola och sandlåda. Sedan kommer vi också få en liten gruvby i lekparken gjorda av skärmar, likt den tågstation som finns i lekparken idag. Tanken är att alla ska kunna leka tillsammans och samtidigt utmanas på olika sätt. 

En del av gungytan får gummimattor som underlag och det blir lättare att ta sig till dessa. 

Översikt av den nya lekdelen

Förslaget har tagits fram i samråd med funktionsrättsrådet och särskolans personal. 

Arbetet påbörjas under våren våren och beräknas vara klart under hösten. Under vissa perioder kommer vi behöva köra maskiner i parken, viktigt att alla visar hänsyn för varandra. Arbetsområdet kommer vara avspärrat och under arbetets gång får inte området beträdas. Vi ber om visad hänsyn och överseende att inte platsen kan användas som vanligt under perioden som arbetet pågår.

Illustrerande bild av den nya lekdelen

Illustrerande bild av den nya lekdelen

 

Mer om projektet

Status

Pågående

Projekttid start

2023-03-20

Projekttid slut

2023-10-31

Projektägare

Relaterade kategorier