StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningDen stora hundrastgården är nu öppen
Nyhet
Publicerad 2019-11-29
Uppdaterad 2019-11-29 11:49

En av de båda nya hundrastgårdarna mellan Åkraskolan och Väsby kungsgård är nu öppen.

Det är den stora hundrastgården som nu har öppnats. Den lilla hundrastgården är stängd ett tag till. Byggnationen av den inleddes sent på året och den blöta hösten har gjort att den här rastgården inte är gåbar.

Till våren kommer ytterligare dränering att grävas ned och alla jordade ytor i båda rastgårdarna sås då med gräs.

Men i den stora hundrastgården kan du nu alltså rasta och motionera din hund.

Sala är den kommun i Västmanland som har näst flest hundar, efter Västerås. Men det har hittills bara funnits en hundrastgård i Sala, vid bostadsområdet Bryggeriet. Fler hundrastgårdar har efterfrågats.

Den nya stora hundrastgården mellan Åkraskolan och Väsby kungsgård är 1 700 kvadratmeter stor och den mindre är 350 kvadratmeter.

Det finns grusgångar och bänkar för matte och husse i rastgårdarna. Hundarna har både stenar, stockar och en kulle att klättra på, rörtunnlar att rusa igenom och sandgropar att gräva i. Detta för att man samtidigt både ska kunna rasta och aktivera sin hund här.

Belysningsstolpar sätts också upp för att rastgårdarna ska kunna användas även när det är mörkt.

I bägge hundrastgårdarna finns en gång som är en och en halv meter bred. Det är för att man ska kunna ta sig fram även med permobil och barnvagn och om man vill träna exempelvis lydnad med sin hund.

I den stora rastgården kan flera hundar vistas samtidigt. Men den lilla hundrastgården är till för att till exempel löptikar och hundar, som är rädda för andra hundar, ska kunna få rastas i lugn och ro. Därför blir det så att den som är först där med sin hund har förtur. När någon annan kommer så måste denne fråga den som redan befinner sig i rastgården om det är okej att komma in i den.

Hundrastgård

Hundrastgård