StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningSalas miljöarbete lockade kinesiskt besök
Nyhet
Publicerad 2016-09-19
Uppdaterad 2018-04-06 11:19

Sala kommun hade nyligen besök av en delegation från Kina. Gruppen kom från staden Hangzhou som ligger i Zhejiang provinsen. Syftet med resan var att skaffa sig kunskap och erfarenhet när det gäller miljö- och klimatarbete.

Bild på delegationen från Kina
Delegationen från Kina på besök i Rådhuset.
                                                                                                                              Foto: Chen Qui

 

Kina jobbar hårt med att förbättra miljön och klimatfrågor är något som står högt på deras agenda. För att snabba på arbetet skickas delegationer ut i världen för att hämta nya kunskaper och erfarenheter inom dessa områden och Sala var en av platserna delegationen från Hangzhou valde att besöka.
Vid besöket fick delegationen en inblick i hur Sala jobbar med miljöfrågor, källsortering och återvinning. Gruppen fick också en inblick i svensk livsmedelstillsyn. Besöket avslutades med ett besök på kraftvärmeverket där det diskuterades energi- och miljöfrågor.
- Deltagarna i delegationen är väldigt nöjda med sitt besök och över presentationerna de bjöds på i Sala. Det är ny kunskap och nya insikter som de nu tar med sig hem, berättar Chen Qiu, reseledare och värd under delegationens Sverigevistelse.

Värd vid Salabesöket var kommunalråd Carola Gunnarsson.