StartNyheter - listningEfterlängtad invigning av nya Vallaskolan
Nyhet
Publicerad 2020-09-01
Uppdaterad 2020-09-02 16:00

Under tisdagen invigdes nya Vallaskolan i Sala. Kommunstyrelsens ordförande Anders Wigelsbo invigde officiellt skolan genom att hålla tal och klippa det berömda bandet.

Med anledning av coronapandemin skedde invigningen utan publik. Stämningen på plats var ändå på topp och alla som deltog var mycket glada över att äntligen kunna inviga de nya byggnaderna och den nya utemiljön. Förutom kommunstyrelsens ordförande talade även rektor Helena Jansson, projektledare Stefan Blomkvist och byggentreprenörens VD Fredrik Leo.

Anders Wigelsbo tackade alla som deltagit i arbetet med skolan och passade samtidigt på att framhäva skolans betydelse för eleverna.

Vi måste våga satsa på barnen, för barnen är vår framtid. Jag hoppas verkligen att skolan kommer att vara till stor glädje för många barn under lång tid framöver.

Under ceremonin bjöd elever från Vallaskolans årskurs 4 på sång. Det var ett mycket uppskattat inslag bland de som var på plats. Men det knöt även ihop hela projektet på ett bra sätt, eftersom eleverna själva på så vis fick vara delaktiga i invigningen.

Även om det här var den officiella invigningen har skolbyggnaderna redan använts till skolverksamhet sedan eleverna började höstterminen för två veckor sedan.

Bildgalleri från invigningen

Kommunstyrelsens ordförande Anders Wigelsbo klipper bandet.
Elever från årskurs 4 framför en egenskriven låt.
Rektor Helena Jansson håller tal.
Stefan Blomqvist, projektledare, presenterar nästa talare.
Fredrik Leo riktar ett stort tack till alla som arbetat med projektet.