StartNyheter - listningPålningsarbeten utförs i Kronparken under tre veckor
Nyhet
Publicerad 2018-02-20
Uppdaterad 2018-02-20 15:50

Bygget av Salabostäders nya hyreslägenheter i Kronparken innebär att pålningsarbeten nu har påbörjats.

Under de tre kommande veckorna kommer pålning att pågå i Kronparken måndag till torsdag mellan klockan 07.00 och 19.00. Pålningen görs för att få stabil grund för de hus som skall byggas.

Pålningsarbeten är störande för omgivningen men ett måste för att kunna bygga på platsen. Salabostäder hoppas att alla närboende skall ha överseende med oljuden under de tre veckorna. Därefter påbörjas gjutning av källare och sedan kommer vi att kunna följa hur husen sakta växer upp till sina fem våningar. 

Bygget är igång efter en fördröjning på ett år. Tisdagen den 13 februari togs det första spadtaget.

De nya lägenheterna i Kronparken kommer enligt nuvarande tidplan att bli färdigställda för inflyttning i oktober 2019. Det uppförs två byggnader i fem våningar med vardera 40 lägenheter.

Lägenheterna är moderna med öppna planlösningar som gör dem yteffektiva. Det blir ettor och tvåor om 35 respektive 45 kvadratmeter. Lägenheterna har rymliga badrum med tvättmaskin. Alla lägenheter har egen balkong och det anläggs en gemensam uteplats på gården.

Husen får källare med förråd, barnvagnsutrymme och cykelplats. Det kommer att finnas hiss i husen och de får porttelefon. Husen byggs lngs ån på adressen Josefsdalsvägen.

Läs mer