StartNyheter - listningAnhörigcentrum vill gärna ha med dig i Minnenas kör!
Nyhet
Publicerad 2017-12-14
Uppdaterad 2017-12-14 12:12

Är du anhörig eller god vän till någon med minnesproblematik eller som har en demensdiagnos? I så fall är du välkommen att vara med i Minnenas kör!

Torsdag den 25 januari klockan 14.00-15.30 blir första mötet med Minnenas kör. Det sker på Anhörigcentrum, på Drottninggatan 10 i Sala.

Anhörigkonsulent Veronica Forssberg har hämtat idén till den här kören från en kollega i Göteborgstrakten. Och med sig som musikant i kören får hon Peppe Ekberg, som regelbundet reser runt och spelar och sjunger på äldreboenden i såväl Sala som Västerås.

Tanken är att både de som är sjuka, anhöriga och vänner ska kunna komma och vara med i den här kören. Här får man vara den man är, säger Veronica Forssberg.

Minnenas kör heter den för att musik och sång väcker minnen. Tanken är att kören ska träffas och sjunga och fika tillsammans på Anhörigcentrum i Sala vid fem tillfällen, till att börja med.

Det handlar om låtar som lockar till minnen och skratt, utan krav på att prestera, förklarar Veronica Forssberg.

Musikern Peppe Ekberg berättar att musik och sång är en väl beprövad metod för att få kontakt med människor som man annars har svårt att nå.

Det finns de som inte har sagt en sammanhängande mening på en månad som både börjar dansa och sjunga när jag kommer och spelar för dem, berättar han.

Maila till veronica.forssberg@sala.se eller ring 0224-749017 om du är intresserad att medverka i Minnenas kör. Välkommen!