StartNyheter - listningLärarlönelyftet blir permanent i Sala kommun
Nyhet
Publicerad 2016-10-21
Uppdaterad 2016-10-21 18:46

Lärarlönelyftet 2016 genomförs nu i Sala kommun i enlighet med riksdagsbeslutet om att premiera särskilt skickliga lärare, förskollärare och fritidspedagoger under 2016 och 2017. Det innebär att 142 pedagoger i Sala kommun får ett lönepåslag med 2 500 kronor i månaden.

I Sala har också beslutats att göra lärarlönelyftet permanent. Det innebär att de pedagoger som nu får ta del av det extra lönelyftet får behålla sitt tillägg även efter 2017 då statsbidragen för satsningen upphör.
- Den här satsningen är enormt viktig för oss i Sala kommun. Vi står inför stora pensionsavgångar och vi är verkligen rädda om alla de kompetenta lärare, förskollärare och fritidspedagoger som vi har. Därför känns det bra att kunna ge några av dem detta lyft och att det nu blir ett permanent lönelyft, säger Lars-Göran Carlsson, förhandlingschef i Sala kommun.
Sala kommun får sex miljoner i statligt stöd till satsningen. I förordningen från riksdagen står att kommunerna ska ge mellan 2 500 och 3 500 kronor i lönelyft till varje berörd pedagog.
- Sala kommun har valt det lägre beloppet av den enkla anledningen att vi vill att så många lärare, förskollärare och fritidspedagoger som möjligt ska få ta del av satsningen. Vi har många duktiga pedagoger som vi vill premiera och på detta sätt kan vi få så många som möjligt att omfattas av lärarlönelyftet, säger Lars-Göran Carlsson.

Kontakt för frågor om lärarlönelyftet: Lars-Göran Carlsson, förhandlingschef, 0224-74 72 32, Lars-Goran.Carlsson@sala.se

 

Relaterade tjänster