StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningArbetet med att kunna starta fontänen vid Ivan Aguélis plats pågår
Nyhet

Arbetet med att kunna starta fontänen vid Ivan Aguélis plats pågår

Publicerad 2019-07-05
Uppdaterad 2019-07-10 12:47
Sala kommun, Gata/park
Meddelandet skickas till samhallsbyggnad@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.
Med hjälp av redan använt vatten skulle fontänen vid Aguélis plats kunna starta men först måste det slutna systemet lagas.

Det har framförts önskemål om att kunna starta fontänen på Aguélis plats, inte minst eftersom man i år firar att det är 150 år sedan som Salakonstnären Ivan Aguéli föddes. Sala kommuns Gata- och parkenhet har klurat på hur detta skulle kunna göras utan att använda färskt dricksvatten, med tanke på de låga grundvattennivåerna och bevattningsförbudet i kommunen. Man hittade en lösning på problemet och den 4 juli fylldes fontänen på Ivan Aguélis plats med redan använt vatten, för att inte tära på dricksvattentillgången.

Tyvärr visade det sig att fontänens slutna system inte fungerar som det ska och redan dagen efter att fontänen fylldes hade allt vatten läckt ut. Gata- och parkenheten arbetar nu vidare med att hitta en lösning på problemet.