Nyhet

Stipendieregn över Sala kommun

Publicerad 2017-11-10
Uppdaterad 2017-11-10 16:24
Meddelandet skickas till kulturfritid@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.
En ung rallyförare, en ridklubb och kulturpersonligheter belönades alla när Kultur- och fritidsnämnden delade ut årets stipendier.

Silverskölden: Elias Lundberg

Silverskölden, som delas ut på Stora torget på skyltsöndagen, går i år till den unge och framgångsrike rallyföraren Elias Lundberg, från Sala. Han belönas för "Bästa idrottsprestation i Sala kommun!".

Föreningsledarstipendiet: Ida Holmér/SORF

Kultur- och fritidsnämnden beslutade samtidigt att dela ut Föreningsledarstipendiet på 32.000 kronor att delas mellan Salaortens Ryttarförening, SORF, och dess ledare Ida Holmér.

Kulturstipendiet: Hans Harrysson och Jan-Erik Svennberg

Kulturstipendiet på 25.000 kronor för värdefull kulturgärning, delas i år lika mellan Hans Harrysson och Jan-Erik Svennberg. Hans Harrysson får det för att han är en eldsjäl som under många år bidragit till att göra Sala kommun och länet känt som en kulturell mötesplats av rang.

Jan-Erik Svennberg får utmärkelsen för ett mångårigt och unikt konstnärskap, även innefattande besöksverksamhet.

Kulturarvstipendiet: Bernt "Tjalle" Forsberg

Dessutom får Bernt "Tjalle" Forsberg kulturarvstipendiet 2017, som är på 30.000 kronor, för att han som välkänd Salaprofil genom sitt genuina historiska intresse har bidragit till att vårda, bevara och synliggöra Sala kommuns historiska arv.

Relaterade kategorier