StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningHär är lekredskapet som röstats fram till Hagabergs lekplats
Nyhet

Här är lekredskapet som röstats fram till Hagabergs lekplats

Publicerad 2016-12-01
Uppdaterad 2018-04-05 14:56
Meddelandet skickas till samhallsbyggnad@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.
Nu står det klart vilket lekredskap som ska sättas upp på Hagabergs lekplats under våren. Alternativ 1 segrade med bara tre rösters marginal.
Bild på det segrande alternativet.
Det segrande alternativet.

 

Det blir en riktig klätterställning som kommer att ta plats på Hagabergs lekplats under våren 2017. När webbomröstningens röster nu är räknade visar det sig att den vinnande klätterställningen segrar med bara tre rösters marginal.
Lekplatsen kommer att ha ett dinosaurie-tema och utöver den framröstade klätterställningen kommer det också att finnas gungor, sandlåda, bänkbord och en dinosaurie-rutschkana. Målsättningen är att ombyggnationen, som beräknas till cirka en månad, ska påbörjas under våren 2017.

Under tiden att lekplatsen byggs om kommer den att vara helt avstängd. 


Stadsträdgårdsmästare Kristin Hedman har ordet:
Vi har under de senaste åren fått ökade anslag för kommunens lekplatser. Det är bra, eftersom barn hör till den grupp i samhället som vistas ute allra mest. Vi har lagkrav att förhålla oss till vad gäller säkerhet och tillgänglighet. Målsättningen från kommunens sida är att skapa förutsättningar för olika typer av lek och olika åldersgrupper. Det känns också viktigt att skapa ytor för fri lek, med öppnare ytor och mer buskage.
Efter att ha besökt samtliga 30 lekplatser i kommunen har vi gjort en prioriteringsordning utefter alla platsers skick. Vissa platser har då gjorts om helt, andra platser har varit i så bra skick att de får vänta några år. Det hela har skett med en spridning så att både stad och landsbygd har fått ungefär lika mycket. För att göra det lite roligare och få det mer sammanhållet får alla lekplatser ett tema som vi utformar platsen omkring.

 

 

Relaterade tjänster