StartKommun och politikPress och nyheterNyheter - listningInvigning i Stadsparken 3 september kl. 19
Nyhet

Invigning i Stadsparken 3 september kl. 19

Publicerad 2016-08-26
Uppdaterad 2020-01-17 14:54
Meddelandet skickas till samhallsbyggnad@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.
Under året som gått har det byggts för fullt i Sala Stadspark och ett nytt konstverk kommer pryda parkens entré. Det firar vi första lördagen i september i samband med fyrverkerimusiken. Specialkomponerad dans av Regionteater Väst och Västmanlandsmusiken, invigningstal av kommunalrådet Carola Gunnarsson och av upphovskvinnan bakom nya konstverket, Catrin Andersson.

Fyrverkerimusik, invigning och festligheter 3 september i Sala stadspark

I år blir Händels fyrverkerimusik än mer festligt än vanligt. Under året som gått har det byggts för fullt i Sala Stadspark och nu är det snart färdigt. Det tänkte vi därför fira första lördagen i september. Det bjuds på specialkomponerad dans av Regionteater Väst och Västmanlandsmusiken, invigningstal av kommunalrådet Carola Gunnarsson och konstnärinnan Catrin Andersson. Utöver detta blir det traditionsenliga konserter, utdelning av pris till årets Sala ambassadör samt såklart fyrverkerimusik med fyra orkestrar. Välkommen till en folkfest för alla Salabor och besökare!

Invigning kl. 19.00 vid nya konstverket, parkens entré, Ekebygatan

 • Regionteater Väst och Västmanlandsmusiken presenterar specialkomponerad musik av Tomas Elfstadius och dans av Gunilla Jansson och Åsa Thegerström och parkourartisten Surasak Norasaen Pi. Konstnärlig ledning Camilla Ekelöf i samband med Regionteater Väst.
   
 • Invigningstal av Carola Gunnarsson, kommunalråd samt Catrin Andersson, konstnären bakom ”Vara vatten”.
   
 • 19.20 i Franska parken. Sala blåsorkester under ledning av dirigent Malin Trast
   
 • Ludvika musikkår och Ansgarskyrkans musikkår
   
 • Utdelning av pris till årets Sala ambassadör, Benny Wetterberg med flera.
   
 • Ca 20.40 Händels Fyrverkerimusik under ledning av dirigent Leif Karlsson