StartEkebyskolan år 7-9
Kontaktobjekt

Ekebyskolan år 7-9

Publicerad 2017-09-04
Uppdaterad 2019-12-11 15:17
Meddelandet skickas till barn.och.utbildning@sala.se
CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Viktigt att veta. Det du skriver till kommunen kan komma att diarieföras och bli offentlig handling. Läs mer om hur ett ärende hanteras i kommunen.

Adress: Gruvgatan 1, 733 30 Sala

Telefon: 0224-74 84 12

Fax: 0224-132 12
E-post: barn.och.utbildning@sala.se
Postadress: Box 304, 733 25 Sala

Huvudbild

Om oss

Ekebyskolan ligger i centrala Sala intill stadsparken och Kristina kyrka. Skolans huvudbyggnad byggdes 1865 och var ursprungligen ett läroverk. 1907 byggdes de två flyglarna till. 1955 byggdes hallbyggnaden. På Ekebyskolan har verksamheter som läroverk, realskola, gymnasium, m.m. bedrivits. Idag är Ekebyskolan en högstadieskola för år 7-9.

Ledningen har ordet

Att skolan engagerar finns det inget tvivel om. Googlar man på ”skolan” får man 42,5 miljoner träffar så det finns ganska mycket skrivet om just skolan. Motsvarande sökning på ”grundskolan” och ”högstadiet” ger 1,8 miljoner resp. 1,4 miljoner träffar.

Men varför detta engagemang? Är det för att alla har en relation till skolan? Antingen ska man börja skolan, man går i skolan eller som de flesta av oss, man har gått i skolan. Några av oss är verksamma inom skolan, några har barn i skolan, några har flera kopplingar till skolan samtidigt.  Alla kommer på något sätt under sitt liv att beröras av skolans värld.

Vilka känslor dyker då upp när man tänker på sin egen skolgång, vare sig man är på väg mot skolan, är mitt i skolan, eller har lämnat skolan? Är det positiva känslor eller negativa? Kanske både och?

Ekebyskolan är en skola präglad av traditioner som såväl personal som elever värnar om. I en tid där samhället förändras måste även skolans värld göra det. Vårt uppdrag förändras kontinuerligt och så gör även vår verksamhet. För oss på Ekebyskolan är det viktigt att i kombination med denna utveckling behålla de traditioner vi har men se över dem och kanske anpassa dem efter dagens förutsättningar och krav.

På Ekebyskolan arbetar vi hårt för att alla elever ska synas och känna sig trygga i skolmiljön. Vi arbetar för att eleverna ska vara delaktiga och ta eget ansvar gällande skolarbetet. Vi värdesätter relationerna vi har med elever såväl som med föräldrar.

Vår ambition är att alla elever ska vara stolta över att gå på eller ha gått på Ekebyskolan.

Jag heter Per Eisen och är stolt över att vara rektor på Ekebyskolan.

Per Eisen, rektor
Ekebyskolan

Relaterade kategorier