StartDalhems förskola
Kontaktobjekt

Dalhems förskola

Publicerad 2017-06-29
Uppdaterad 2019-07-15 08:37

Adress: Måns Olsvägen 3, 733 36 Sala

Telefon: Bullen :0224-74 82 16, Kringlan: 0224-74 82 15, Skorpan: 0224-74 82 13, Smulan: 0224-74 82 14

Fax: .
E-post: Anna-Lena.Persholt@Sala.se
Postadress: Box 304, 733 25 Sala

Huvudbild

Om oss

Dalhems förskola ligger vid norra infarten till Sala och har fyra avdelningar. Helt underbart placerat, nära skog och ett stenkast från Salas största utomhusbad, Måns Ols. Vi har fyra avdelningar, en avdelning för de yngre barnen i åldrarna 1-3 år, en avdelning med färre antal barn i åldrarna 1-5 år och två avdelningar för de äldre barnen i åldrarna 3-5 år.

Ledningen har ordet

Välkommen till Dalhems förskola där vi har fyra grupper, en för de yngre barnen upp till 3 år, en med färre antal barn upp till 5år och två för barn mellan 3-5 år.

Förskolan ligger i ett naturskönt område med nära till skog och sjö. För att kunna utforska områden längre bort har vi en el-cykel till förfogande.

Vi arbetar efter förskolans läroplan Lpfö 18 och för att nå målen använder vi leken, där samspel och kommunikation är en viktig del i lärandet.

Mina medarbetare har hög kompetens och är förskollärare och barnskötare.
Det är viktigt för mig och mina medarbetare att barn och vårdnadshavare har ett förtroende till oss och känner tillit. Alla barn ska känna trygghet hos oss och veta att de är välkomna.

Du som förälder är alltid välkommen att vara med på förskolan, att ta kontakt med oss om du vill veta mer eller för ett besök.

/Anna-Lena Persholt, rektor

Vår vision

Vi som arbetar på Dalhems förskola ska ta ett gemensamt ansvar för alla barn och hela vår verksamhet. Vi ser mångfald som en tillgång och våra ledord är trygghet, glädje och gemenskap.

Vi vuxna är förebilder som med respekt för barnet ska stödja och utmana. Vi ska uppmuntra barnens kreativitet och nyfikenhet som leder till lärande och utveckling.

För att ni vårdnadshavare ska känna trygghet och delaktighet i ert barns välbefinnande och utveckling så är samarbetet och kommunikationen oss emellan viktigt.

 

Allmän information

Föräldraaktiv inskolning

Vi använder oss av en inskolningsmetod som kallas för föräldraaktiv inskolning. Det innebär att du som förälder är med under tre dagar och hjälper till att skola in ditt barn.

Barnet och du är tillsammans med på våra aktiviteter under dagen. Det kan vara utevistelse, skogspromenad, samling, sångsamling, lunch, blöjbyten, vila och mellanmål. Det är ett bra sätt för oss att få lära känna er och ett bra sätt för er att få en inblick i vad vi gör på förskolan.

Dag fyra får du som förälder lämna ditt barn på förskolan.

Vi gör ett tydligt avsked, berättar för barnet att nu går pappa/mamma och så vinkar vi och säger hej då.

Under de två inskolningsveckorna, kommer vi tillsammans överens om vilka tider som gäller.

För 15 timmars barn gäller inskolningstiden kl. 9–12.

Utvecklingssamtal

När barnen har gått på förskolan i cirka 1–2 månader så har vi ett inskolningssamtal där vi pratar om hur den första tiden på förskolan har varit.

Sen har vi utvecklingssamtal varje vår, hur fungerar barnet, starka sidor hos barnet m.m. Vill man ha samtal däremellan är det bara att säga till.

Dokumentation

Vi dokumenterar vår verksamhet på många olika sätt bl.a. med fotografering och videofilmning och det materialet finns bara på förskolan.

Kläder och märkning

Extra kläder går åt, då barnen arbetar hårt och då ingår det att de smutsar, kletar och blöter ner sig. Så det kan vara bra att ha ett litet förråd med extra kläder. Då kläder ofta byts ut och tas av och på, kan vi inte riktigt hålla reda på vilka kläder som tillhör vem. Därför underlättar det för oss att ha ditt barns kläder märkta. Föräldrar med blöjbarn är ansvariga för att det finns blöjor på förskolan.

Sjukdom

De här reglerna gäller när ditt barn är sjukt:

  • Allmäntillståndet är viktigt, barnet ska orka med att vara på förskolan.
  • Vid feber gäller minst en feberfri dag hemma.
  • Vid kräkning/diarré gäller två symptomfria dagar hemma.
  • Vid mask ska barnet vara hemma första behandlingsdagen.
  • Vid penicillinbehandling ska barnet vara hemma minst 48 timmar efter första tablett/klunk.
  • Löss/ögoninflammation: Efter behandling är barnet välkommet tillbaka till förskolan.

Planeringsdagar

Vi har fyra planeringsdagar/år. Då är förskolan stängd.

Försäkringar

Alla barn som vistas på förskolan är försäkrade dygnet runt av  försäkringsbolaget Protector.